Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje duomenimis, per daugiau nei tris pirmas rugsėjo savaites buvo užfiksuotos 1554 transporto žalos, iš jų – 1149 įvykiai kelyje. Tokia pirmojo rudens mėnesio statistika verčia vairuotojus prieš sėdant prie vairo dar kartą pagalvoti apie savo ir kitų eismo dalyvių saugumą.

Praeitų metų rugsėjo-spalio mėnesiais, pasak draudikų, buvo registruota 1788 eismo įvykiai. Ekspertų teigimu, rugsėjo-spalio mėnesiai pavojingesni, nes gyventojai nespėja įprasti prie pasikeitusių oro ir eismo sąlygų bei automobilių ir pėsčiųjų srautų.

„Pirmąją rugsėjo savaitę užfiksavome palyginti nedidelį eismo įvykių skaičių – 222. Tačiau susumavus trijų savaičių duomenis matyti, kad kuo labiau rudenėja, tuo incidentų skaičius didėja sparčiau. Rudenį matoma tendencija, kad didelė dalis avarijų įvyksta ne tik vakarais, kai jau būna sutemę, bet ir anksti ryte, kuomet saulė dar nebūna patekėjusi.

Anksti ryte kaip ir vėlyvu paros metu vairuotojų budrumas būna itin žemas. Dauguma vairuotojų prie vairo ryte sėda dar gerai neišsibudinę, norėdami nepatekti į rytinius kamščius arba, jei jų darbovietė yra kitame mieste. Ypatingo budrumo reikia ir vairuojant mieste, važiuojant pro mokyklų, darželių zonas“, – sako „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Dauguma avarijų prasidėjus rudens sezonui yra smulkios ir įvyksta daugiausiai dėl neatidumo, budrumo stokos ar tiesiog bandant prasmukti pro mirksintį signalą, išvengti kamščio manevruojant spūstyje.

Tačiau pasitaiko ir nelaimių, kurios įvyksta esant dideliam greičiui, užmiesčio keliuose, autostradose. Tokiais atvejais žalos taip pat yra daug didesnės.

„Šiai metais per pirmas rugsėjo savaites mūsų draudimo kompanija jau užfiksavo beveik 100 transporto žalų, kurių suma siekė daugiau nei 1000 eurų. Didžiausia – 15 tūkst. eurų – buvo registruota apvirtus krovininiam automobiliui.

Didžiausia žala su lengvuoju automobiliu užfiksuota, kai važiuojant žvyruotu keliu apsivertė automobilis „Opel Corsa“. Šio įvykio žala siekė daugiau nei 4500 eurų“,– teigia R. Bieliauskas.

Nuo 2015 m. rugsėjo pradžios „ERGO Insurance“ Lietuvoje jau užregistravo transporto priemonių žalų už daugiau nei 900 tūkst eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją