„Tai gerai, kad susiformavo kalneliai. Niekas greitai nevažinės“, – išgirdęs, kokią problemą įžvelgė miestiečiai, iš pradžių replikavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, tai dažna praktika, kai asfaltuojama tik dalis gatvės. Esą klojant naują asfalto dangą ant senos neįmanoma padaryti, kad ties sandūra gatvė būtų lygi lyg veidrodis.

„Ypač, kai senasis asfaltas išvažinėtas ir duobėtas“, – minėjo L. Dūda.

Visgi departamento direktorius sakė, jog Pilies gatvę asfaltavusiai bendrovei „Lemminkainen Lietuva“ vakar išsiuntė raštą, kuriame prašo išsiaiškinti, ar įmanoma pašalinti vairuotojus erzinantį trukdį.

„Kai gausime iš rangovų paaiškinimą, būtinai apie tai jus informuosime“, – žadėjo L. Dūda.

„Lemminkainen Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Vasiulis tikino, kad šiuo atveju nėra jokio darbų broko. Esą dėl visko kaltos neremontuotoje Pilies gatvės dalyje esančios provėžos.

„Tas kalnelis susidaręs dėl elementarios priežasties – lygi nauja danga sujungta su duobėta. Tas kalnelis yra jau už mūsų vykdyto projekto ribos“, – paaiškino V. Vasiulis.

Visgi jis sutiko, kad sušvelninti vairuotojus erzinantį kalnelį įmanoma. Esą pakaktų užpilti asfaltu neremontuotoje gatvės dalyje susidariusias provėžas.

„Jei Savivaldybė nurodys, kad šitaip reikia padaryti, taip ir padarysime. Juk daugybę gatvių Klaipėdoje šitaip esame remontavę – tik provėžas užlyginę“, – sakė V. Vasiulis.

Pasak jo, Pilies gatvės remonto darbai dar nėra gavę komisijos palaiminimo.