Valstybinė kelių transporto inspekcija (VKTI) prie Susisiekimo ministerija pranešė, kad paruoštas naujas projektas. Jį įgyvendinus vairuotojams, kurių transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas yra pasibaigęs arba panaikintas, bus paprasčiau nuvykti į techninės apžiūros įmonę.

Šiame projekte nustatyta, kad transporto priemonės savininkas arba valdytojas gali gauti ne tik popieriuje sudarytą, tačiau ir skaitmeninį ne ilgiau kaip vieną parą galiojantį leidimą nuvykti į techninės apžiūros įmonę. Vairuotojas, prisijungęs prie Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ interneto svetainės www.vta.lt duomenų bazės, nurodęs savo vardą, pavardę, transporto priemonės markę, modelį, valstybinį numerį, identifikacinį numerį, registracijos liudijimo seriją ir numerį, techninės apžiūros įmonę ir stotį, į kurią turi būti pristatyta transporto priemonė privalomajai techninei apžiūrai atlikti, įgis galimybę atsispausdinti skaitmeninį leidimą, suteikiantį teisę nuvykti į transporto priemonių techninės apžiūros įmonę atlikti privalomosios techninės apžiūros.

Numatyta, kad šis projektas įsigalios nuo lapkričio 1 d. Pastabų ir pasiūlymų iš visuomenės dėl šio projekto VKTI laukia iki liepos 16 d.

DELFI primena, kad automobiliui, neturinčiam galiojančios techninės apžiūros dokumentų, dalyvauti eisme draudžia įstatymai, todėl pagal dabartinę tvarką norėdami išvengti nemalonumų vairuotojai turi keletą išeičių: vienos dienos leidimą galima gauti nuvykus į techninės apžiūros stotį, o kitas nepigus variantas – galiojančios techninės apžiūros dokumentų neturintį automobilį iki artimiausios stoties transportuoti.

Po skundo turės būti pakartotinė apžiūra

VKTI taip pat parengė dar vieną projektą, kuris bus aktualus vairuotojams, turintiems priekaištų dėl techninės apžiūros kontrolieriaus sprendimo.

Projekte numatytos techninės apžiūros kontrolieriaus priimto sprendimo dėl transporto priemonėje nustatyto (-ų) ar nenustatyto (-ų) trūkumo (-ų) apskundimo procedūros. Tuo atveju, kai transporto priemonės valdytojas nesutinka su techninės apžiūros kontrolieriaus sprendimu dėl nustatyto (-ų) ar nenustatyto (-ų) trūkumo (-ų), jis galės šį sprendimą apskųsti techninės apžiūros įmonės vadovui. Techninės apžiūros įmonės vadovas privalės užtikrinti, kad būtų organizuotas pakartotinis transporto priemonės patikrinimas dėl techninės apžiūros kontrolieriaus priimto sprendimo. Pakartotinai patikrinus transporto priemonę bus pripažįstamas arba nepripažįstamas techninės apžiūros kontrolieriaus priimtas sprendimas. Tuo atveju, kai transporto priemonės valdytojas nesutinka techninės apžiūros įmonės vadovo priimtu sprendimu, jis galės kreiptis į VKTI, prašydamas pakeisti techninės apžiūros kontrolieriaus sprendimą. Inspekcijos viršininko įsakymu bus sudaroma komisija, kuri įvertins techninės apžiūros kontrolieriaus sprendimą dėl nustatyto (-ų) ar nenustatyto (-ų) trūkumo (-ų).

Šis projektas taip pat turėtų įsigalioti nuo lapkričio 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)