Mergina atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti, kaip pravažiavęs kalnelį, vairuotojas buvo priverstas sustoti, nes „pametė“ dujų išmetimo vamzdį. Nepatenkintų vairuotojų kalbų, apie neva per aukštą greitį mažinantį kalnelį Kauno gatvėje, pasigirdo jau iškart po to, kai prieš kiek daugiau nei metus jis buvo įrengtas.

Tačiau Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Algimantas Tarasevičius teigė, kad problemos, važiuojant per kalnelį, kyla tik tuomet, kai vairuotojai viršija leistiną greitį.

„O kokiu greičiu jis važiavo? Čia yra esminis klausimas. Jeigu vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, greitį mažinantį kalnelį pravažiuoja saugiai. Mieste greitis yra 50 km/val., bet dažnai vairuotojai važiuoja greičiau, taip ir apgadina savo automobilius“, – nuotraukoje užfiksuotą atvejį pakomentavo A. Tarasevičius.

A. Tarasevičius patvirtino, kad Kauno gatvėje kalnelis yra kiek aukštesnis nei kitose miesto gatvėse. „Ten visi važiuodavo labai greitai, todėl ir įrengtas kalnelis labiau greitį mažinantis. Kaip Kauno gatve važinėja vairuotojai jau įsitikinome: į parduotuvę kiek kartų įvažiavo, kelio ženklus išvartė“, - kalbėjo Miesto ūkio skyriaus vedėjas.

Ties Aukštąja gatve važiuojamoje kelio dalyje paaukštinta perėja gatvės gyventojų prašymu dėl jų saugumo įrengta praėjusių metų pavasarį. Įrengti paaukštintą perėją nuspręsta dėl to, kad Kauno gatve važiuojantys vairuotojai dažnai viršija leistiną greitį.