Kelių direkcija prisijungė prie Junglios visuomenės programos (angl. – Connected Citizens program), kuri skatina vairuotojų ir už kelių priežiūrą atsakingų institucijų didesnį informatyvumą, kelių tinklo efektyvumą, saugesnius kelius.

„Greitu laiku keliaujantys Lietuvos keliais galės matyti, kuriose vietose yra eismo ribojimai dėl darbų, eismo įvykių, masinių renginių ar kitų priežasčių“, – teigia Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis.

„Waze“ navigacinėje programėlėje, skirtoje išmaniesiems telefonams ir kitiems nešiojamiesiems elektroniniams įrenginiams, teikiamas ne tik Lietuvos kelių tinklas ir programos naudotojų perduodama informacija, bet ir aktuali informacija apie eismo ribojimus keliuose.

„Waze“ programėlės išskirtinumas – vairuotojų bendruomenė turi galimybę keistis informacija, dalintis realios situacijos keliuose duomenimis: nurodyti kokioje konkrečioje kelio ar gatvės vietoje kas vyksta, kokie eismo apribojimai ar trukdžiai.

Kaip sako „Waze“ kūrėjai, „sustatyti kelių jutiklius ir vaizdo kameras visuose keliuose yra ne tik labai brangu, bet ir neįmanoma. Jokie kelių jutikliai negali fiksuoti viso kelių tinklo, visų eismo įvykių ir atsiradusių spūsčių. O vairuotojų yra visur ir jie gali pasidalinti informacija su kitais eismo dalyviais „Waze“ programos pagalba“.

Šios programos naujovė – informacija apie eismo ribojimus Lietuvos keliuose iš Kelių direkcijos, kuri gali ne tik naudotis programėlės duomenimis, bet ir automatinių sąsajų būdu teikti informaciją, esančią interneto svetainėje eismoinfo.lt, į „Waze“ programėlę.

„Waze“ programa yra nemokama, prie jos paprasta prisijungti, siųsti ir gauti informaciją. Ji jungia vairuotojų bendruomenę, padeda pasirinkti geriausią maršrutą, parodo kelyje esančius ribojimus, leidžia dalintis turima informacija su kitais eismo dalyviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)