„Mano pozicija yra tokia – kova turi būti labai griežta su žmonėmis, kurie sėda neblaivūs prie automobilio vairo. Laikausi principo – jeigu vairuotojas yra sulaikytas neblaivus prie vairo, turi būti taikomos labai griežtos baudos ir atimamos teisės. Ir aš dar būčiau šalininkas, kad jeigu neblaivus vairuotojas padarė avariją, per kurią buvo sužeisti ar žuvo žmonės, jis visą gyvenimą nebegalėtų gauti vairuotojo teisių“, – antradienį Lietuvos radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė anksčiau norėjęs teikti tokią įstatymo pataisą, tačiau ją smarkiai sukritikavo teisininkai.

„Teisininkų buvo pasakyta, kad tokios nuostatos negalima taikyti, nes tai prieštarauja ir Europos Sąjungos teisei, ir kitiems Lietuvos įstatymams“, – teigė A.Butkevičius.

Paklaustas apie alkolokų (alkoholio matavimo įrangos) įdiegimą automobiliuose, premjeras teigė, kad šią idėją dar reikia gerai apsvarstyti. Neaišku, kokią naudą tai duotų ar nebūtų galima apeiti šio reikalavimo.

Vyriausybės darbo grupė siūlo, kad už vairavimą esant neblaiviam bausti asmenys galėtų per pusę susitrumpinti teisės vairuoti atėmimo terminą, jei įsirengtų alkoholio matavimo įrangą automobiliuose ir lankytų reabilitacijos kursus.

Pernai dėl neblaivių vairuotojų kaltės Lietuvoje žuvo 45 žmonės – 16 žmonių daugiau nei 2013-aisiais.

2014 metų Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva buvo ketvirta ES šalis pagal alkoholio suvartojimo kiekį vienam žmogui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)