Praėjusių metų spalį panaikinus VTD lipduką prievolė mokėti automobilio mokestį (angl. vehicle tax) ir toliau išliko (ar šis mokestis buvo sumokėtas tikrina policija su specialiomis kameromis), tačiau dauguma vairuotojų nežino, kad pasikeitus automobilio savininkui šis mokestis turi būti mokamas iš naujo, net jei jis anksčiau buvo sumokėtas už kelis mėnesius į priekį. Kitaip tariant, dauguma automobilių savininkų neatkreipė dėmesio į tai, kad parduodamo automobilio mokestis nėra automatiškai perkeliamas naujajam savininkui.

Pardavėjai apie parduodamą automobilį privalo nedelsiant informuoti Jungtinės Karalystės vairuotojų ir automobilių licenzijavimo agentūrą (angl. Driver and Vehicle Licensing Agency; DVLA), kitu atveju jie gali gauti iki 1000 svarų dydžio baudą. Jei DVLA nebus informuota apie parduotą automobilį, visos naujos baudos, pavyzdžiui už viršytą greitį ar neleistiną parkavimą ir toliau būtų priskirtos ankstesniam automobilio savininkui. Informavus DVLA apie parduodamą automobilį, buvusiam automobilio savininkui bus kompensuota automobilio mokesčio suma už į priekį sumokėtus mėnesius.

Dienraštis „The Guardian“ išsiaiškino, kad kol galiojo ankstesnė tvarka, kai buvo klijuojami VTD lipdukai, DVLA per mėnesį užblokuodavo ir nutempdavo apie 5 000 automobilių. Nuo praėjusių metų spalio įsigaliojus naujajai tvarkai užblokuojamų ir nutempiamų automobilių skaičius šoktelėjo iki daugiau nei 8 000 per mėnesį. Prognozuojama, kad iki šių metų pabaigos, lyginant su praėjusiais metais, užblokuojamų ir nutempiamų automobilių skaičius padidės 40 000 (nuo 60 000 iki 100 000 automobilių). Maža to, automobilių vairuotojus šiurpina tai, kad DVLA užblokuoja ir nutempinėja automobilius be jokio išankstinio įspėjimo, o vairuotojams, nežinantiems, kad įsigijus automobilį reikia nedelsiant iš naujo sumokėti automobilio mokestį, nesuteikiamas pereinamasis laikotarpis.

Primename, kad automobilio mokestis gali būti mokamas keliais būdais:

- Nuo praėjusių metų spalio 1 d. nusipirkęs automobilį, naujasis automobilio savininkas automobilio mokestį gali sumokėti internete užpildęs V5C/2 formą arba paskambinęs septynias dienas per savaitę, visą parą veikiančiu telefono numeriu. Plačiau apie tai galite sužinoti čia.

- Automobilio mokestį galima sumokėti apsilankius artimiausiame pašte (angl. Post Office branch).

- Nuo praėjusių metų spalio 1 d. automobilio mokestį taip pat galima sumokėti tiesioginio debeto būdu (pašto skyriuose tiesioginiu debetu galima atsiskaityti nuo praėjusių metų spalio 5 dienos). Nuo praėjusių metų lapkričio 1 d. tiesioginiu debetu galima sumokėti metinį, šešių mėnesių ir mėnesinį automobilio mokestį. Tiesa, tiesioginiu debetu nebus galima atsiskaityti už automobilius registruojamus pirmą kartą, automobilių parko schemas (angl. fleet schemes) ir sunkesnius nei 12 tonų, vadinamuosius HGV (angl. Heavy Goods Vehicles) automobilius.

Pasitikrinti ar už konkretų automobilį yra sumokėtas mokestis galite čia (tai galioja ir nuomojamiems automobiliams).