„Mūsų atliktų klientų tyrimų duomenimis, apie 70 proc. vairuotojų techninę pagalba kelyje įvardija kaip reikalingiausią paslaugą greta privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo. Todėl šią paslaugą nuo šiol įtraukiame į savo standartinį privalomojo draudimo polisą – tai reiškia, kad bet kuris klientas, metams apsidraudęs automobilį „Lietuvos draudime“ visą parą visus metus galės naudotis technine pagalba kelyje, ji tampa neatsiejama mūsų teikiamos paslaugos dalimi“, – sako Aurelija Kazlauskienė, „Lietuvos draudimo“ Strategijos klientų ir marketingo departamento direktorė. Tai – naujiena draudimo rinkoje, nes iki šiol pagalba kelyje buvo teikiama tik kasko klientams arba kaip atskira mokama paslauga.

Dėl bėdų kviečia dažniau nei dėl avarijų

Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ pagalbos kelyje tarnybos partnerio duomenys, vos 1 iš 10 iškvietimų būna dėl eismo įvykių, likusieji – dėl įvairių kitų nelaimių kelyje: šaltą rytą neužsivedantis automobilio variklis, sprogusi ar pradurta padanga, dėl neapdairumo automobilyje užtrenkti rakteliai, užklimpus purve ir nebegalint savarankiškai išvažiuoti ar tiesiog pasibaigus kurui. Dėl tokių bėdų iškviesta „Lietuvos draudimo“ tarnyba klientams suteiks reikiamą pagalbą kelyje be papildomo mokesčio, apmokėti reikėtų tik už panaudotas žaliavas (pvz., atvežtą kurą ar naujų raktų gamybą).

„Iš pastarųjų metų statistikos matome, jog tris kartus iš keturių iškvietimų prireikia būtent transportavimo paslaugos – tai yra brangiausia pagalbos kelyje situacija. O vidutiniškai 2014 m. vienas iškvietimas, mūsų tarnybos duomenimis, kainavo 84 eurus (291 litus), taigi vos vieną kartą pasinaudojus paslauga, draudimas, liaudiškai tariant, atsipirktų“, – sakė A. Kazlauskienė.

Bendrovės duomenimis, daugiausia pagalbos kelyje iškvietimų pernai buvo dėl elektros sistemos gedimų – 38 proc., beveik dešimtadalis – dėl bėdų su padangomis, kiek mažiau (apie 9 proc.) – dėl variklio sistemos gedimų. Iš viso pasinaudoti pagalba kelyje teko kas 15-tam turinčiam šią draudimo apsaugą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)