Šis draudimas netaikomas laikinai (iki 90 dienų per metus) į Lietuvą su užsienyje įregistruotomis transporto priemonėmis atvykusiems užsieniečiams, kurie neturi leidimo laikinai apsigyventi arba leidimo nuolat gyventi Lietuvoje, taip pat mūsų šalies piliečiams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra užsienio valstybėje, ir – transporto priemonėms, kurios teisės aktų nustatyta tvarka priskirtos istorinių motorinių transporto priemonių kategorijai.

Vis dėlto Konstitucinis Teismas (KT) priimtame nutarime pripažino, jog šis KET numatytas punktas, jog už dešiniavairio automobilio vairavimą gali būti baudžiami tik Lietuvoje gyvenantys vairuotojai, prieštarauja Konstitucijai.

„Mano nuomone, bandymas Lietuvoje reglamentuoti, kad kažkuriai kategorijai asmenų vis dėlto apriboti dešiniavairių automobilių naudojimą, yra abejotinas teisės prasme. Todėl susiduriame su tokia situacija – asmenys kreipiasi į teismus, bylos keliauja iki Konstitucinio teismo ir jos išsprendžiamos taip, kaip ir reikėtų tikėtis. Taip pažeidžiamas lygiateisiškumo principas. Negalima skirstyti asmenų pagal deklaruotą gyvenamąją vietą“, – sakė advokatas Arnas Paliukėnas.

Susisiekimo ministerija žada pakeisti įstatymus.

„Pagal šį sprendimą bus pakoreguoti įstatymai. Dešiniavairius automobilius, kurie, sakykim, registruoti Anglijoje, galės vairuoti ne tik užsieniečiai ar svetur gyvenantys lietuviai, bet ir lietuviai, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuva“, – teigė Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vyriausiasis specialistas Dmitrijus Bialas.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete taip pat sužinosite, kokia tvarka Lietuvoje bus galima registruoti dešiniavairius automobilius.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)