Išrašė baudų

Ašigalio gatvė yra viena iš didžiausių Kauno miegamųjų rajonų – Eiguliuose. Mašinos daugiabučių namų kiemuose netelpa, tad automobiliai statomi gatvėje.

„Iš namų pusės gatvė turi gana plačius šaligatvius, prie kurių visą laiką parkuojamos mūsų mašinos, kurių yra apie 100. Ir saugu, ir patikima, ir išlipti į šaligatvio pusę lengva. Bėda ta, kad išdaužytą gatvės asfaltą šią vasarą iš naujo perklojus, kažkam iš Kauno valdininkų šovė „geniali mintis“ kaip iš naujos asfalto dangos pasipelnyti. Kaip sumanė, taip ir padarė: bet kaip perkabino KET ženklus „sustoti draudžiama“, - DELFI atsiųstame laiške rašo kaunietis.

Įpratę statyti automobilius ir nepastebėję naujų ženklų vairuotojai jau spėjo sulaukti baudų.

„Rajono paprastiems piliečiams pranešti nesusiprato – nedideli ponai, apsieis. Paprašė patrulinės tarnybos policininkų apdalinti baudomis, kaip patys sako, „nematančius ženklų vairuotojus“. Rezultatai: baudos išrašytos net po du kartus ir daugiau už tuos pačius pažeidimus“ ir atbuline data. Vairuotojai suniekinti dėl KET nežinojimo, leidžiamojoje sustoti pusėje per dešines dureles išlipti nėra kur, į mašinas ir iš jų visi eina per gatves važiuojamąją dalį. (…). Kreipiausi dėl to į kelių policiją, bet vietoje realios pagalbos prasidėjo grasinimai naujomis baudomis“, – rašo DELFI skaitytojas, prašydamas grąžinti senąją tvarką.

Vardan saugumo

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras DELFI teigė, kad Eismo saugumo komisija sprendimą pakeisti automobilių statymo tvarką priėmė dar rudenį.

Teigiama, kad sprendimas priimtas siekiant saugumo.

„Kai automobiliai būdavo statomi namų pusėje, būdavo užstojamas vaizdas vairuotojams, kurie išvažiuoja iš daugiabučių kiemų – matomumo visiškai nebuvo ir automobiliai aklai išvažiuodavo į gatvę. Dėl to priimtas sprendimas leisti automobilius statyti priešingoje gatvės pusėje. Šioje pusėje nėra gyvenamųjų namų ir išvažiavimų iš kiemų. Anksčiau automobiliai pilnai užstodavo matomumą ir automobiliai lįsdavo tiesiai po ratais troleibusams ir kitoms transporto priemonėms“, – DELFI teigė P. Keras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)