Tokiai vairuotojų aptarnavimo formai stotis buvo specialiai suprojektuota – parengta erdvi stovėjimo aikštelė su švieslentėmis virš įvažiavimo vartų. Kaip kad banko salėje, vairuotojai kviečiami į patikros liniją įsižiebus jų eilės numeriui.

Vairuotojai į techninę apžiūrą jau priimami, nors oficialus naujosios „Tuvlita“ stoties atidarymas numatytas gruodžio 19 dieną. Šiuo metu techninės apžiūros centras dirba bandomuoju režimu, stebint, kaip veikia patikros įranga ir išskirtinė klientų aptarnavimo forma, priimant tik iš anksto užsiregistravusius internetu ar telefonu.

Šiuo neintensyviu žiemos sezonu Avižienių stotyje nuo 9 iki 18 val. dirba 4 darbuotojų pamaina, aptarnaujanti tris lengvųjų automobilių linijas ir vieną universalios paskirties, tinkamą tikrinti ir sunkvežimiams.

Pasikeitus sezoniškumui ar padaugėjus iš anksto užsiregistravusių klientų, naujoji „Tuvlitos“ stotis, kurioje numatyta 14 darbo vietų, pasirengusi dirbti dviem pamainomis, per kiekvieną patikrinant apie 240 automobilių. Tokios apimties darbams prireikė įrangos, kuriai investicijos siekė per 1 mnl. litų.

„Patikros procedūroms stotyje sumontuoti pasaulyje garsių ir pripažintų MAHA bei „Saxon“ gamintojų matavimo prietaisai. Jiems valdyti sukurta originali patikros linijų valdymo „Saxon LT“ programa, specialiai pritaikyta šiai stočiai“, - teigia Vilniaus techninės apžiūros centro „Tuvlita“ technikos direktorius Tomas Balčius.

Palaipsniui pereinant prie išankstinės registracijos, ateityje ketinama pertvarkyti vieną didžiausių Vilniaus techninės apžiūros centro „Tuvlita“ stotį, esančią Lentvario gatvėje. Uždarius dvi linijas, jų vietoje atsiras daugiau erdvės aikštelei, skirtai iš anksto užsiregistravusiems.

„Išankstinė registracija, skirtingai nei „gyvoji eilė“, sukelia našumo problemų dėl atsirandančių tarpų neatvykus klientui, netolygaus užsakymų išdėstymo, todėl padidina paslaugų savikainą. Nepaisant to, ši forma atitinka šiuolaikiškos visuomenės reikalavimus ir mes toliau ją plėtosime“, - sako asociacijos „Transeksta“ prezidentas Antanas Dadurka.

72 arų teritorijoje įsikūrusi naujoji techninės apžiūros stotis kainavo daugiau nei 5 mln. Lt. Antrajame naujosios stoties aukšte patalpas nuomoja asociacija „Transeksta“ ir bendrovė „Transporto studijos“. Jų reikmėms įrengta mokymo klasė ir tyrimų laboratorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)