Šių metų statistikos departamento duomenimis, Vilniuje oficialiai registruota apie 540 tūkst. gyventojų, iš jų 18-30 metų – apie 150 tūkst. Pasak draudikų, šio amžiaus žmonės yra pavojingiausi vairuotojai.

Vilnius yra avaringiausias miestas šalyje ir tai yra visiškai normalu, mat čia yra didžiausias eismo intensyvumas. Sostinėje registruota daugiausia gyventojų, be to, miestas sulaukia ir didžiausio svečių srauto iš visų šalies miestų. Tarp svečių yra ir ką tik studijas aukštosiose mokyklose pradėjusių jaunuolių, ir darbo bei kitokiais reikalais čia užsukančių kitų miestų gyventojų. Pastebėjome, kad daugiausia avarijų sukelia į miestą atvykęs jaunimas, o kuo vairuotojai vyresni, tuo mažiau eismo įvykių jie sukelia. Taip gali būti dėl to, kad vyresniojo amžiaus vairuotojų deklaruota ir reali gyvenamoji vieta sutampa dažniau nei jaunimo. Asmenys virš 30 metų dažniausiai jau turi savo būstą, kuriame ir deklaruoja gyvenantys. Tuo tarpu jaunuoliai dažnai į Vilnių atvyksta studijuoti. Jie gyvena sostinėje, bet oficialiai lieka registruoti kituose miestuose, dažnai ir transporto priemones registruoja tėvų vardu“, – teigia BTA Transporto draudimo vadovas Gediminas Radavičius.

Pasak specialisto, miesto svečių sukeltų avarijų skaičius siekia 30 proc. visų Vilniuje registruotų avarijų. Daugiausia jų užfiksuota Senamiestyje, Šnipiškėse, Fabijoniškėse bei Justiniškėse.

Kaip teigia G. Radavičius, avaringiausi tiek sostinėje, tiek kituose miestuose yra spalio-gruodžio mėnesiai. Minėtuoju laikotarpiu įvyksta apie trečdalį visų metų eismo įvykių Lietuvoje. Jų fiksuojama daugiausiai ten, kur yra intensyviausias eismas. Šiais mėnesiais tiek miesto svečiai, tiek vietiniai gyventojai sukelia panašų avarijų skaičių.

Kaip teigia BTA transporto draudimo vadovas, bendrovė yra apdraudusi apie 15 proc. visų vairuojančių vilniečių, tačiau sostinėje fiksuojama iki 30 proc. visoje šalyje bendrovės registruojamų avarijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)