Lietuvos vairuotojai jau seniai įprato prie žaliųjų rodyklių, esančių prie raudono šviesoforo signalo. Kažkada sugalvotas patobulinimas taupo vairuotojų laiką, tačiau, kaip teigia specialistai, nėra geras ir saugus sprendimas. Vairuotojai jau turėjo pastebėti, kad miestų gatvėse šios rodyklės po truputį dingsta. Nors tai kelia pasipiktinimo bangą, specialistai aiškina, kodėl taip yra daroma.

„Europos Sąjungoje tos lentelės yra beveik nenaudojamos, valstybės narės renkasi kitas eismo organizavimo priemones. Kaip gera atsvara joms yra šviesoforinės rodyklės. Tai yra papildomos šviesoforo sekcijos, kurios gali gerai reguliuoti eismą ir paskirstyti transporto srautus“, – teigia Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vyriausiasis specialistas Dmitrijus Bialas.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete žiūrėkite, kokias alternatyvas regi eismo specialistai ir kokias problemas sukuria vis dar esančios žaliosios rodyklės.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)