Vidaus reikalų ministras taip pat nurodė skubiai inicijuoti įstatymo pataisas Seime siekiant pakoreguoti nuostatas dėl sezoniškai eksploatuojamų transporto priemonių išregistravimo.

D. A. Barakauskas išreiškė nuostatą, kad de jure įstatymo nuostatos turi būti vykdomos, tačiau de facto jų vykdyme būtina atsižvelgti į protingumo bei sveikos nuovokos kriterijų. Jis atkreipė dėmesį į pastarojo meto Seimo narių iniciatyvas skubiai keisti įstatymą, siekiant sureguliuoti jo praktinį taikymą.

„Jeigu tos Seimo narių iniciatyvos realizuotųsi, tektų atlikti pakeitimus, kurie galimai sukurs teisinių, organizacinių ir net finansinių keblumų ir vartotojams, ir paslaugų teikėjams, taikantis prie naujų nuostatų“, – teigia ministras D. A. Barakauskas.

Ministras taip pat pabrėžė, kad išregistravimo procesas ir informacinių sistemų darbas turi būti organizuojamas taip, kad pirmiausiai būtų išregistruotos transporto priemonės, kurios nevažiuoja ilgą laiką, yra parduotos į užsienį ir pan. „Tokių „negyvų dvasių“ „Regitros“ informacinėje sistemoje yra dauguma – nuo jų ir pradėkite“, – teigia ministras.

Pasitarime nuspęsta peržiūrėti galiojančią transporto priemonių registravimo tvarką, siekiant supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.

Primename, kad liepos 1 d. įsigaliojusios Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos sugriežtino vairuotojų, nesirūpinančių transporto priemonių technine būkle, atsakomybę. Per 90 dienų neapsidraudus automobilio privalomuoju civilinės atsakomybės draudimų, neatlikus valstybinės techninės apžiūros, nesumokėjus nustatytų mokesčių, automobilis išregistruojamas, o jo valstybiniai numeriai pripažįstami negaliojančiais. Tokia transporto priemonė dalyvauja viešajame eisme neteisėtai, o sustabdžius policijos pareigūnai pasiūlo vairuotojui pačiam nuimti valstybinio numerio ženklus.

Jei transporto priemonės artimiausiu metu nežadama naudoti viešajame eisme ir leidimas nėra būtinas,
galima sustabdyti leidimą dalyvauti eisme iki 1 metų. Norint tą padaryti reikia kreiptis į VĮ „Regitra“ filialą arba tą atlikti per transporto priemonių registravimo elektroninę sistemą (eKETRIS).

„Regitros” duomenimis, šia galimybe jau pasinaudojo daugiau kaip 35 tūkst. transporto priemonių valdytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)