Ypatingas dėmesys kreipiamas į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius bei greitį viršijančius motociklininkus. Visi pernelyg įsidrąsinę ir neleistinu greičiu važiuojantys motociklininkai yra patraukiami administracinėn atsakomybėn. Tik prasidėjus 2014 m. „motociklų sezonui“, Alytaus policija prašė Lietuvos kelių policijos tarnybos pagalbos. Vilniečiai patruliavo tarnybiniais motociklais bei policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtais tarnybiniais automobiliais, šios akcijos metu Alytaus mieste patikrinti motociklų vairuotojai turėjo visus privalomus dokumentus, važiavo saugiai, Kelių eismo taisyklių nepažeidė. Patruliams įkliuvo tik vienas neblaivus mopedo vairuotojas, kuriam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Pažymėtina, kad visais pavojingo ar chuliganiško vairavimo atvejais bei viršijus leistiną greitį daugiau negu 50 km/val., motociklų vairuotojams gresia teisės vairuoti visas transporto priemones (ir motociklus) atėmimas.

Primename, kad Alytaus policija nuolat rūpinasi gyventojų saugumu, į pranešimus reaguoja kaip galima operatyviau ir profesionaliau. Šiltuoju metų laiku ypatingą dėmesį kreipia į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius bei greitį viršijančius motociklininkus bei mopedų vairuotojus.

Kaip sakė Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas: „...policija yra ne tik tai tam, kad gaudytų motociklininkus, o šie yra ne tik tam, kad bėgtų. Kartu mes galime būti bendrakeleiviai, kurie gali kurti saugų eismą, kuriame gera keliauti – vienas kitą praleidžiant, nusišypsant ir palinkint gero kelio. Palaimint vienas kitą.“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)