Apie 13 val. pirmas dvi juostas Geležinio Vilko g. užtvėrė „susikabinę“ du automobiliai – „Nissan Micra“ ir „Peugeot 607“, greitai susidarė spūstys. Nors mašinos tik šiek tiek kliudė viena kitą, tačiau vairuotojams vis vien teko užpildyti eismo įvykio deklaracijas. Apie 20 minučių jie stovėjo beveik toje pačioje vietoje, kaip ir pirmadienį priešpiet sugedęs „Kia Sportage“, kurį taranavo sunkvežimis. Ant asfalto dar likusios stabdymo žymės, o tilto atitvarai nuo smūgio išlinkę. Tačiau ženklai, bylojantys apie prieš kelias dienas įvykusią nelaimę, nepaskatino vairuotojų imtis atsargumo priemonių – trikampis avarinio sustojimo ženklas, kuris iš tolo kitiems eismo dalyviams praneštų apie incidentą kelyje, taip ir liko nepastatytas.

DELFI primena, kad Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jog motorinėse transporto priemonėse, išskyrus motociklus be priekabos, turi būti avarinio sustojimo ženklas – lygiakraštis trikampis. Eismo įvykio atveju, vairuotojas privalo pastatyti avarinio sustojimo ženklą: gyvenvietėse – ne arčiau kaip 25 m atstumu, o ne gyvenvietėse – ne arčiau kaip 50 m atstumu nuo sustojusios transporto priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)