„Nakties metu kalnelio neįmanoma pastebėti, jis nepažymėtas skiriamosiomis juostomis ir susilieja su asfaltu. Kalnelis toks aukštas, kad pro jį važiuojant mašina gali lūžti pusiau“, – AlytusPlius.lt žurnalistei guodėsi alytiškė Rima, kuriai teko susidurti su šia nemalonia situacija.

Moteris įsitikinusi, kad paaukštėjimas įrengtas per aukštas ir turi būti pažymėtas. Ji sakė nesuprantanti, kam iš viso paaukštėjimas reikalingas, jis tik trukdo vairuotojams.

Janis Laurinaitis, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, saugaus eismo komisijos pirmininkas paaiškino, kad šis paaukštėjimas važiuojamoje kelio dalyje yra dar nebaigta įrengti pėsčiųjų perėja.

„Šiomis dienomis bus padarytas ir perėjos žymėjimas. Vairuotojai, važiuojantys šia gatve, turėtų stebėti apie paaukštėjimą perspėjančius kelio ženklus“, – sakė J. Laurinaitis.

Jo teigimu, dėl šios perėjos būta daug problemų – ji įrengta po to, kai gatvės gyventojai kreipėsi į įvairias institucijas, esą jie jaučiasi nesaugūs ir pereiti per gatvę yra pavojinga, ypač nerimauta dėl vaikų saugumo. Atsižvelgiant į tai, kad Kauno gatve važiuojantys vairuotojai dažnai viršija leistiną greitį, pėsčiųjų saugumui buvo įrengta perėja su paaukštėjimu.

„Žinau, kad šis perėjos paaukštėjimas vairuotojams labai nepatogus, tačiau paprastos perėjos įrengimas nebūtų saugus pėsčiųjų atžvilgiu. Prieš perėjos įrengimą buvo nepatenkinti gatvės gyventojai, o dabar – vairuotojai. Visiems geras nebūsi. Be to, planuojama, kad netrukus Alytuje visos perėjos bus „kalnuotos““, – pasakojo J. Laurinaitis.