„Mano nuomone dabar ritamės tiesiog žemyn. Daug metų, kaip ir daugelis kitų vairuotojų, esu praleidęs kelyje, papildomą pojūtį suteikia lenktyniavimo patirtis, šią dieną dar ir mokau žmones vairuoti. Aš matau juos ateinančius, kurie vairuoja metus, du ar dešimt, ir pagal visus ženklus matau, kad einame ženkliai žemyn. Žmonės dabar atsipalaidavo, gal trūksta reklamos, kaip bebūtų ji visada veikia žmogų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ sakė D. Jonušis.

Telefonas – blogis

Pašnekovo teigimu, dabar žmonės vairuodami masiškai kalba telefonu, taip sukeldami įvairias nemalonias situacijas keliuose.

Darius Jonušis
„Mes turime suvokti, kad kalbėjimas telefonu atima tam tikrą mūsų resursą, koncentraciją. Jeigu žmogus neapsisprendžia, kur važiuoti, tai, aišku, kad jam trūksta smegenų darbo, nes jis sulindęs į pokalbį, į problemą, į dar kažką. Šitas reiškinys yra masiškas“, - tikino D. Jonušis.

Lenktynininkas tikina, kad problema yra ir ta, kad vairuotojai nemoka elgtis elgtis spūsčių metu. Esą jie netaupo vietos, palieka didžiulius tarpus, kuriuose gali tilpti dar kelios autotransporto priemonės. Užsidegus žaliai šviesoforo šviesai, vieni lekia, kiti – dar kalba telefonu, treti – pyksta, o ketvirti padaro avariją.

Italijoje problemos nėra

D. Jonušis pasakojo, kad italai, nors jų temperamentas „karštesnis“, kelyje su panašiomis problemomis nesusiduria. Pašnekovo teigimu, eismas ten tiesiog „liejasi“.

„Jei Lietuvoje esi šalutiniame kelyje, kol neišlįsi, o tik stovėsi įsijungęs posūkį, gali pralaukti ir pusdienį. O jei įkiši savo nosį, tai provokuos agresyvumą“, - juokėsi lenktyninkas.

Pagrindė problema, vyro teigimu, kad lietuviams trūksta kultūros eisme.

Gatvėje lyg karo lauke

Grupės „Išjunk šviesą“ lyderis Valdas Burnys laidoje „Atviras pokalbis“ visiškai pritarė D. Jonušio nuomonei ir pridūrė, kad kai jis išvažiuoja į miestą, jaučiasi lyg karo lauke.

„Karas keliuose įgauna pagreitį. Iš vaizdo registratorių nufilmuotos medžiagos būtų galima susukti filmą. Neseniai mačiau važiuojančią moteriškę, kai ant galinės sėdynės jos automobilyje stovi vaikas. Tai yra absurdų absurdas, kai motina turėtų žinoti tokius dalykus“, - piktinosi atlikėjas.

Dainininko nuomonė tokia, kad vairuotojai, nežinia kodėl, šiandien yra pikti ir tai kenkia vairavimo kultūrai.