Vežti kalėdinę eglutę į namus ganėtinai pavojinga. Nepakankamai gerai pritvirtinta eglė gali kelti pavojų aplinkai. Kaip svarbu tinkamai pritvirtinti eglę, rodo ir Vokietijos automobilių klubo ADAC atlikti avarijos testai, rašo stern.de.

ADAC testų vadovas Volkeris Sandneris sako: „Mes atlikome du bandymus. Pirmą kartą medis buvo itin lengvai pritvirtintas. Jis prie stogo buvo pririštas tik tampria virve. Kitaip tariant, ši guminė virvė veikia pajudant ar lengvai pristabdant, bet tik tiek“.

Nedidelę kalėdinę eglutę galima gabenti į bagažinėje. Tokiu atveju pakanka medį pritvirtinti juosta. Jeigu galinių sėdynių atlošai atlenkti, eglutė niekaip nepateks į mašinos saloną.

Tačiau kaip eglei saugiai pasiekti jūsų svetainę, jeigu ji didesnė už jūsų bagažinę ir tenka ją vežti ant automobilio stogo? „Saugumą šiuo atveju gali užtikrinti kroviniams tvirtinti skirtas diržas, kuris apvyniojamas ir aplink medžio kamieną, - toliau pataria ADAC testų vadovas V. Sandneris. - Tik tokiu atveju per avariją medis neskris į priekį“.

Taigi, ekspertų išvada vienareikšmiška: „Reiktų skirti daugiau laiko kroviniui ant stogo pritvirtinti, o ne važiuoti su pavojingu kroviniu, kuris vos paspaudus stabdžio pedalą sukels pavojų aplinkiniams“, - reziumuoja V. Sandneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)