Kauno apskrities policija primena, kad per karščio bangas pastebimas didesnis nelaimingų atsitikimų, eismo įvykių skaičius.

„Kuo aukštesnė temperatūra ir kuo labiau pavargę esame, tuo sunkiau tampa susikoncentruoti bei pailgėja reakcijos laikas. Labai svarbu nuolatos palaikyti komfortiškas vairavimo sąlygas, taip pat ir temperatūrą. Jei automobilis turi oro kondicionierių, karštomis dienomis rekomenduojama jį naudoti. Jei jo nėra, reikėtų įjungti ventiliacijos sistemą arba atidaryti langus.

Karštis daro įtaką ne tik vairuotojui, bet ir keleiviams. Buvimas stovinčiame ir užrakintame automobilyje, kai yra saulėta, net jei išorės temperatūra nėra itin aukšta, gali būti pavojingas sveikatai ir net gyvybei. Temperatūra tokiame automobilyje vos per keletą minučių gali ženkliai padidėti. Saulėtomis ir karštomis dienomis ypač reiktų atkreipti dėmesį į automobiliuose užrakintus vaikus ir gyvūnus. Jei pastebėjote tokią situaciją, nieko nelaukus reikia pranešti policijai arba viešosios tvarkos pareigūnams“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus būti atidiems ir atsakingiems kelyje, pasirinkti saugų važiavimo greitį, atsižvelgti į oro ir važiavimo sąlygas, nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių, nerizikuoti savo ir kitų sveikata bei gyvybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)