Šiauriniame rage neseniai buvo pastatytos informacinės lentos, kur visa informacija apie rinkliavą yra viešai paskelbta.

Perspėja ženklas

Kontrolierių kvitais buvo apkaišytos Šiaurinio rago teritorijoje paliktos mašinos. „Švyturio menų doke“ renginys prasidėjo šeštadienį, pie 19 val. Į mados renginį susirinkę klaipėdiečiai tik po pasirodymų peržiūros išvydo baudos kvitais nuklotus automobilius.

Vieni skubėjo tikslintis, ar pelnytai buvo nubausti, kiti keiksnojo valdžią, esą atvykėliui iš kito miesto yra sunku susigaudyti, kur ir kiek reikia mokėti už automobilio stovėjimą.

Įvažiuojant į uostamiestį Liepų gatve iš tiesų yra ženklas, perspėjantis apie mokestį už automobilio stovėjimą, tačiau ten pažymėta, kad mokestis imamas tik iki 18 val.

Šiaurinio rago teritorija pakliūva į vadinamąją raudonąją rinkliavos zoną, kuri aprėpia senamiestį. Nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. čia rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 22 val.

Mokestis už automobilio stovėjimą iki 20 min. – 1 litas, o už automobilio stovėjimą nuo 20 iki 40 min. – 2 litai.

Pastatė stendus

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad vairuotojai be reikalo liejo pyktį, nes Šiauriniame rage neseniai buvo pastatytos informacinės lentos, kur visa informacija apie rinkliavą yra viešai paskelbta.

„Pagaminome dešimt tokių stendų. Jie pastatyti prie įvažų į mokamas zonas. Tokie stendai yra ir Melnragėje, kitose vietose“, – teigė R.Mockus.

Gelbsti užmaršumo mokestis

„Skundų visada bus. Be to, yra vadinamasis užmaršumo mokestis. Jei žmogus baudą sumoka tą pačią dieną, iki 24 val., jam yra pigiau nei gauti administracinį nurodymą susimokėti. Geltonojoje zonoje, kuri didžiausia mieste, bauda yra 28 litai, o surašius protokolą, tektų mokėti 40 litų“, – kalbėjo Transporto skyriaus vedėjas.

Geltonojoje zonoje užmaršumo mokestis siekia 20, žaliojoje – 10, mėlynojoje – 6 litus.

„Šiauriniame rage iki sausio 1 d. stovėjo eismą draudžiantis ženklas, bet jo niekas nepaisė. Atsiradus mokesčiui už automobilio stovėjimą, bent atsirado vietos, anksčiau čia net įvažiuot buvo sunku“, – pastebėjo R.Mockus.

Informacija

Rinkliava renkama:

Raudonojoje zonoje – pirmadienį–penktadienį 8–18 val.,

Šiaurinio rago teritorijoje – nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 22 val., o nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 d. – kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 18 val.

Geltonojoje zonoje – pirmadienį–penktadienį 8–18 val.,

Pietinio rago teritorijoje – nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 22 val., o nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 d. – kiekvieną dieną nuo 8 iki 18 val.

Mėlynojoje zonoje – pirmadienį–penktadienį 8–18 val.

Žaliojoje zonoje – kiekvieną dieną nuo gegužės 1d. iki rugsėjo 15 d. nuo 10 iki 20 val.