Vokietijos opozicinė SDP partija siekia, kad 120 km/val. greičio apribojimas būtų taikomas visuose Vokietijos greitkeliuose. Socialdemokratų lyderis Gabrielis Sigmaras tikina, kad statistika rodo esą tose vietose, kur autobanuose greitis yra ribojamas, eismo įvykių metu žūsta ar būna sunkiai sužalojama mažiau žmonių.

Su šiais teiginiais linkusi nesutikti didžiausia Vokietijos automobilininkų draugija ADAC. Pasak jų, Vokietijos greitkeliai buvo suprojektuoti taip, kad būtų saugūs net ir važiuojant dideliu greičiu. Be to, tik 11 proc. didelių eismo įvykių įvyksta tokio tipo keliuose.

Šiuo metu 40 proc. Vokietijos autobanų greitis yra ribojamas ties 130 km/val. Taip pat toks greitis yra rekomenduojamas net ir atkarpose, kur galima važiuoti bet kokiu greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)