Tamsiuoju paros metu pareigūnai patruliuos atokesnėse, neapšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, nuo miesto centro nutolusiose vietose bei Vilniaus rajone. Pranešime įspėjama, kad pažeidėjams bus griežtai taikomos administracinio poveikio priemonės. Už Kelių eismo taisyklėse nustatytų pareigų nevykdymą kovo 18-24 d. nubausti 78 pėstieji eismo dalyviai.

Policija atkreipia dėmesį, kad tamsus paros metas apsunkina vairuotojo galimybę pastebėti dažniausiai neleistinoje vietoje einantį pėsčiąjį ir spėti sustabdyti automobilį. Primenama, kad KET ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų teisės normų, todėl įspėjama pėsčiuosius segėti atšvaitus arba dėvėti liemenes, drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Tėvai prašomi pasirūpinti nepilnamečiais vaikais (ypatingai vyresniojo mokyklinio amžiaus ar savarankiškai keliaujantiems), privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Prašome pasirūpinti ir vyresnio amžiaus artimaisiais.

Policija primena Kelių eismo taisykles: (KET 48 p.) Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. (KET 44 p.) Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Šios taisyklių nuostatos prašome laikytis ne tik keliuose, bet ir miesto gatvėse, kuriose nėra įrengta šaligatvių. Atšvaitą prie viršutinių drabužių pritvirtinkite taip, kad jis kitų eismo dalyvių būtų matomas iš visų pusių. Atšvaitas juostelė (su spyruokle) dedamas ant dešinės rankos (aukščiau rankos riešo) arba kojos blauzdos srityje. Pakabinamą atšvaitą, pervertą virvele, segtuku prisegami prie viršutinių drabužių (pvz. kišenės), dešinėje pusėje, kad jis švytruotų žmogaus kelių aukštyje. Atšvaito paviršiaus plotas turi būti pakankamai didelis (apie 16 cm2 ), kad automobilio žibintų šviesos galėtų jį apšviesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)