Apklausoje dalyvavo 54 proc. vyrų ir 46 proc. moterų, kurių dauguma priklausė 18–25 ir 30–40 metų amžiaus kategorijoms. Kone pusė jų tikino, kad per savo vairavimo praktiką yra bent kartą užgesę pusiaukelėje dėl pasibaigusių degalų. O daugiau nei trečdalis respondentų nurodė bent kartą pametę arba mašinoje užtrenkę automobilio raktelius. Visgi didžiausia dalis, 74 proc. respondentų, teigiamai atsakė paklausti, ar yra patekę į avarinę situacija.

„Netikėčiausia buvo tai, kad daugiau nei pusė apklaustųjų nurodė pagalbon pirmiausia kviečiantys draugus. Į klausimą, kodėl nepasitikima techninės pagalbos centrais, vyrauja vienas atsakymas – tai kainuoja ir tikrai ne pigiai, –pasakoja įmonės „Edrauda“ vadovė Rima Kazlauskaitė. – Manau, tai yra kiek pasenęs požiūris. Susilaužius koją svečioje šalyje, už gydymą taip pat tektų pakloti nemažus pinigus, bet dėl to žmonės neatsisako slidinėjimo Slovakijos kalnuose. Juk visada galima turėti tvirtą užnugarį, kuomet visus galimus nesklandumus padengia draudimo kompanija.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)