Trijose Kauno vietose, Savanorių prospekte, Aleksote ir Šilainiuose, trys policijos pareigūnų ekipažai dalyvavo tradicinėje, jau aštuntoje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir jaunimo akcijoje – „Su Vasario 16-ąja“. Rytą buvo stabdomi ir lengvieji automobiliai, ir mikroautobusai. Pareigūnai tradiciškai paprašydavo vairuotojo pažymėjimo ir... pasveikinę su Valstybės atkūrimo diena, apstulbusiems vairuotojams palinkėdavo gero kelio bei įteikdavo nedideles trispalves vėliavėles.

Dauguma vairuotojų buvo sutrikę, kai kurie iškart prabildavo: „Aš nieko nepadariau“. Tačiau labai greitai jų veidai nušvisdavo.

Maloniai nustebdavo ir užsieniečiai, o „Porsche Cayenne“ vairavęs rusakalbis vyras padėkojęs nusijuokė ir pamojavo ranka.

„Ypač norėjosi, kad automobiliuose būtų vaikų“, – šypsojosi Kelių policijos valdybos pareigūnas Gediminas Jakuška. Todėl neatsitiktinai kai kuriuos automobilius policininkai rinkdavosi pažvelgdavę žiūronais.

Beje, kai kurie vairuotojai, ypač važiuojantys į oro uostą, išdrįsdavo paprašyti dar vienos vėliavėles, kurias žadėjo įteikti pas juos į svečius atvykstantiems kitų šalių gyventojams.

Ar būta pažeidimų? Didelių – ne. Tačiau tą dieną pareigūnai buvo nusiteikę labai tolerantiškai ir draugiškai.

Vasario 16-osios rytą buvo išdalyta apie 500 trispalvių vėliavėlių, kurių vienoje pusėje puikavosi ir Kauno simbolis – tauras.