Sumokėjo du kartus

Baro Kurpių gatvėje savininkas dar gruodžio pabaigoje kreipėsi į savivaldybę gauti leidimą automobilio statymui miesto centro namų kiemuose. Tačiau sužinojo, jog leidimas jam bus išduotas tik sausio mėnesio antroje pusėje. Kaip teigė verslininkas, savivaldybės darbuotoja patikino, kad nuobaudų už automobilių statymo tvarkos pažeidimus, kol bus išduotas leidimas, jis tikrai nesulauks.

Tačiau prieš kelias dienas vyras nustebo prie savo automobilio pamatęs Eismo kontrolės darbuotoją, ketinantį jam išrašyti baudą. Į situaciją greitai sureagavusiam verslininkui pavyko išvengti nuobaudos. Tačiau Eismo kontrolės darbuotojas pareikalavo susimokėti už stovėjimą.

„Man pasakė, jog aš turiu turėti leidimo prašymo kopiją su savivaldybės antspaudu. Keista, bet savivaldybėje man apie tai net nebuvo užsiminta“, – kalbėjo baro savininkas.

Vyras yra įsitikinęs, kad prie Tiltų gatvės 1-ojo namo esantis privažiavimas pagal miesto planus yra laikomas kiemu. Mat šį faktą jam patvirtino ir pats Eismo kontrolės darbuotojas. Tad baro savininkas nesupranta, kodėl jis vos nebuvo nubaustas bei turėjo susimokėti už stovėjimą, nors jau yra sumokėjęs už leidimą.

Situacija kiemuose – stebima

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patvirtino, jog iki kovo mėnesio miesto centre esančių namų kiemuose be leidimo automobilius laikantys asmenys realių baudų sulaukti neturėtų.

„Sausio mėnesį vyks daugiau situacijos stebėjimas, vasario mėnesį bus vykdoma prevencija, kuomet vairuotojai bus įspėjami. O kovo mėnesį pradėsime už šiuos pažeidimus bausti“, - kalbėjo R. Mockus.

Transporto skyriaus vadovas teigė negalintis plačiau pakomentuoti šios situacijos, nes kiekvieną tokį atvejį reikia nagrinėti individualiai. Tačiau dar kartą patikino, kad šiuo pereinamuoju laikotarpiu automobiliu savininkai atsidūrę panašiose situacijose baudų sulaukti neturėtų.

„Pilkosios zonos“ – ne kiemai

Tuo metu bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis aiškino, jog pereinamasis laikotarpis buvo duotas kiemams, tačiau ne vadinamosioms „pilkosioms zonoms“. Pasak direktoriaus, įvažiavimas prie Tiltų g. 1-ojo namo yra priskirtas būtent šiai planinei erdvių kategorijai.

„Prie Tiltų gatvės 1-ojo namo esanti gatvė yra įvardijama kaip „pilkoji zona“. Tai yra tiesiog atkarpa, kuri ilgą laiką neturėjo registruoto pavadinimo, todėl stovėjimas neturintiems leidimo ten buvo ir yra mokamas“, - teigė G. Neniškis.

Taip pat bendrovės direktorius teigė, jo norintys išvengti panašių problemų asmenys turi turėti bent mokėjimą už leidimą patvirtinantį kvitą.

„Su verslininkais apie tai buvo ne kartą kalbėta. Tokiais atvejais, kai rinkliava už stovėjimą yra sumokėta pagal vadinamąją savivaldybės lengvatą, mes apie tai turime kažkaip žinoti. Tam yra mokėjimo kvitas ir prašymas leidimui išduoti. Kvitas turi būti padėtas automobilyje matomoje vietoje, prie priekinio stiklo“ – kalbėjo bendrovės direktorius.

Pasak G. Neniškio, tokią informaciją išduodant leidimą asmeniui turi pateikti savivaldybės atstovai. Tačiau, direktoriaus nuomone, dėl šiuo metu esančio didelio darbo krūvio tai galbūt daroma ne visada.