„Kryptinio apšvietimo dėka pėsčiuosius vairuotojai gali pastebėti geriau, net kai lauke rūkas. Dėl to, kad ryškesnė šviesa tiesiogiai nukreipta į pėsčiųjų perėją, o įrengti šviesos davikliai fiksuoja, kada lauke pradeda temti“, - sakė Eismo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis.

Kryptinis apšvietimas pėsčiųjų perėjose įrengtas Eišiškių pl. ties sankryža su Užsienio g., Eišiškių pl. ties sankryža su Burbiškių g., Eišiškių pl. ties sankryža su Mechanikų g., S. Nėries g. ties sankryža su Gedvydžių g., S. Nėries g. ties pastatu Nr.11, Gedvydžių g. ties pastatu Nr. 17A, Gedvydžių g. ties pastatu Nr. 17, Didlaukio g. ties pastatu Nr. 80, Taikos gatvėje ties pastatu Nr. 73, Taikos gatvėje ties pastatu Nr. 87, L. Asanavičiūtės g. ir R. Jankausko g. sankryža, L. Asanavičiūtės g. ties pastatu Nr. 23, Tuskulėnų g. ties pastatu Nr. 24, Tuskulėnų g. ties pastatu Nr. 15, Tuskulėnų g. ties pastatu Nr. 37, Tuskulėnų g. ties pastatu Nr. 21, Nemenčinės pl. ties sankryža su Gvazdikų g., Nemenčinės pl. ties sankryža su Kairėnų g., Nemenčinės pl. ties sankryža su Antavilių g., Nemenčinės pl. ties sankryža su Karačiūnų g., Galvės g. ties sankryža su Lentvario g., Minties g. 11, Minties g. 15, Olandų g. ties sankryža su Krivių g., T. Narbuto g. ties V. Vaitkaus g. ir I. Šimulionio g. sankryža, Ateities g. ties sankryža su Visorių g.

Be to, 2013 metais planuojama geriau apšviesti ir dalį Vilniaus tiltų. Dekoratyvinį apšvietimą planuojama įrengti ir Liubarto, Geležinio Vilko, Šilo, Žvėryno tiltuose. Tokiu būdų jau apšviestas Baltasis tiltas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)