Galima tikėtis, kad jau labai greitai naudotų mašinų prekyba besiverčiantys pardavėjai ims siūlyti galbūt kiek pigesnius, tačiau kaip mėgstama sakyti, „idealios būklės“ automobilius iš JAV. Skelbime rasti žodį „skendęs“ būtų naivu, todėl potencialūs pirkėjai turėtų būti itin atidūs rinkdamiesi iš anapus Atlanto atplukdytas mašinas.

Didelė tikimybė, kad vandens pažeisti automobiliai turės ne tik elektronikos ir kitų komponentų problemų, bet ir tai, jog ateityje išplis korozijos židiniai plika akimi nematomose vietose.

„Consumer Reports“ perspėja, kad nuo gamtos stichijos nukentėjusių mašinų istorijose žodis „skendęs“ neretai stebuklingai išnyksta, tad reikėtų būti itin atsargiems perkant automobilius, kurių dokumentai kelia įtarimų ar dalis jų yra „dingę“.

Kaip atpažinti potvynio apgadintą automobilį

Patikrinkite kilimėlius ir kas slypi po jais – jeigu čia drėgna ar dumblina, didelė tikimybė, kad automobilis yra „skendęs“.

Apžiūrėkite sėdynių tvirtinimo varžtus. Reikia atkreipti dėmesį, ar jie nėra pažeisti, ar nėra jokių įrodymų, jog jie buvo išsukti. Norint išdžiovinti po kojomis esančią dangą, sėdynės turi būti išimtos, o tai nėra įprastas reiškinys, jeigu automobilis anksčiau buvo sveikas.

Patikrinkite žibintus. Tiek priekinių, tiek galinių žibintų keitimas nėra pigus, todėl gali būti, kad juose vis dar likę vandens ar paliktos tą išduodančios žymės.

Apžiūrėkite sunkiai išvalomas vietas po variklio dangčiu ar bagažinėje. Čia gali būti pelėsio ir vandens nuosėdų žymių. Natūraliai tai negalėtų atsirasti.

Atkreipkite dėmesį į varžtus, kurie yra kitokios spalvos. Tai ženklas, kad originalūs buvo pakeisti dėl rūdžių.

Patikrinkite gumines detales, ar jos nebuvo neseniai pakeistos. To galėjo prireikti norint išdžiovinti automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)