Čia savo sugebėjimus prie vairo demonstruos ir tarpusavyje rungsis garsūs žmonės, kurie išklausę profesionalių instruktorių pastabų, pasistengs įveikti tam tikrą maršrutą su kuo mažesnėmis degalų sąnaudomis.

Projekto dalyviams padės profesionalūs vairavimo instruktoriai, mokymus vykdantys pagal ES patvirtintą ir kitose šalyse taip pat taikomą metodiką. Svarbiausia „Ekovairavimo testų“ misija – įrodyti, kad laikantis pagrindinių ekovairavimo principų galima ne tik sutaupyti, tausoti gamtą, bet ir saugiai pasiekti kelionės tikslą.

Pirmoje laidoje savo jėgas išbandė aktoriai Vytautas Rumšas ir Jokūbas Bareikis. Kaip klostėsi jų dvikova ir kuriam geriau sekėsi važiuoti ekonomišku režimu, žiūrėkite DELFI.TV parengtame siužete.

Abu dalyviai vairavo „Audi A1 Sportback“ su 1.6 l, 90 AG darbinio tūrio varikliu ir automatine „S-tronic“ pavarų dėže, o gamintojo deklaruojamos vidutinės degalų sąnaudos mieste yra 5,1 l/100 km. Jiems reikėjo nuvažiuoti mokymų organizatorių parinktą maršrutą, kurio ilgis – 6,8 km, o jo įveikimo laikas, priklausomai nuo eismo sąlygų – apie 15 min.

Projekto pabaigoje paaiškės ir kam atiteks „Audi“ ekonomiškiausios žvaigždės vardas. Prizas bus skirtas dalyviui, kuris pademonstruos mažiausias degalų sąnaudas, lyginant su gamintojo deklaruojamomis.

Specialusis „Ecodriving LT“ apdovanojimas - papildoma praktinio ekovairavimo pamoka su vairavimo instruktoriumi – bus įteiktas dalyviui, kuris mokymų metu taikydamas ekovairavimo principus pasieks didžiausią degalų ekonomiją.

Kitoje laidoje savo sugebėjimus prie „Audi A4“ vairo išbandys dainininkas Deivis Norvilas ir „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)