„Neblaivumas buvo tikrinamas naudojant prietaisą „Alcotest 7410“. Teismui pateiktame šio prietaiso patikros liudijime nurodyta, kad esant rodmenims 1,01–3,00 promilės jo paklaida yra ± 5 procentai. „…„. Kaip matyti iš bylos medžiagos, surašytame Administracinio teisės pažeidimo protokole minėta paklaida nebuvo nurodyta ir kvalifikuojant veiką bei skiriant nuobaudą į paklaidą atsižvelgta nebuvo“, – teigiama Šiaulių apygardos teismo nutarime.

Įvertinus alkoholio tikrintuvo paklaidą pažeidėjo naudai, ankstesnis teismo sprendimas pakeistas – Šiaulių apygardos teismas vyrui bausmę sumažino perpus: dviejų tūkstančių litų bauda sumažėjo iki vieno tūkstančio, o draudimas sėsti prie vairo nuo dvejų metų sutrumpėjo iki vienerių.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė teigė, jog alkoholio matuokliais komisariatus aprūpina Policijos departamentas. „Visi alkoholio matuokliai yra patikrinti metrologų ir kiekvienam individualiai, įvertinus jo techninę charakteristiką, metrologai yra nustatę paklaidą, kuri visą laiką skaičiuojama pažeidėjo naudai”, – minėjo G. Smagriūnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)