Siekiant spręsti įsisenėjusią miesto gatvėmis dideliu greičiu važinėjančių ir triukus demonstruojančių motociklininkų problemą, visos šalys buvo pakviestos susitikti akis į akį.

Į susitikimą savivaldybėje atvykęs motociklininkų atstovas teigė, kad Kaune susiformavo stiprus dviračių transporto priemonių judėjimas. Joks šalies miestas tokios tradicijos neturi. Į Kauną atvažiuoja motociklininkai ir iš kitų šalies miestų.

„Šis hobis yra pavojingas, tačiau yra žmonių, mėgstančių važinėti motociklais. Mes taip pat norime, kad ši problema būtų išspręsta ir visi būtų saugūs. Taip jau susiklostė, kad Karaliaus Mindaugo prospekto pabaiga yra žinoma kaip bendraminčių susirinkimų vieta. Suvažiuoja įvairių žmonių, vienas kitas spontaniškai „pralekia“ ar ratą pakelia, bet specialiai niekas nenori kelti avarinių situacijų“, – tvirtino motociklininkas.

Motociklinkai pamėgtoje vietoje paprastai renkasi vakarais, apie 22 val., kai miestas rimsta, todėl skleidžiamas garsas plačiai sklinda ir trukdo gyventojams. Ankstesniais metais ieškant sprendimo buvo siūloma važinėti S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, tačiau paaiškėjo, kad ten esantis grindinys netinka didelį greitį išvystantiems motociklams.

Pasitarime su miesto meru Andriumi Kupčinsku dalyvavęs laikinasis Kelių policijos valdybos viršininkas Remigijus Stukas ir savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras ieškojo alternatyvių vietų motociklininkams.

Į gatves išvažiuojantys motociklinink renkasi plačias ir kokybiškos dangos gatves, todėl kaip galima jų susibūrimams skirta vieta pasiūlyta „Žalgirio“ arenos pirmojo aukšto aikštelė. Susitikimo metu taip pat paminėta aikštelė prie IX forto ir „Nemuno žiedo“ trasa. Šios vietos yra atokios, greta nėra gyvenamųjų namų.

„Kaip perspektyvinė vieta galėtų būti Brastos gatvė. Šiuo metu jos danga prasta, bet žvelgiant į ateitį, galima galvoti, kaip ją sutvarkyti“, – teigė meras A. Kupčinskas.

Šis klausimas toliau bus nagrinėjamas kitą savaitę vyksiančio Saugaus eismo komisijos posėdžio metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)