Ištisinės linijos kirtimas Rusijoje gali užtraukti baudą nuo 2 iki 20 tūkst. rublių. Policininkai ypač mėgsta tokius vairuotojus, kurie nieko blogo nenorėdami užvažiuoja ant ištisinės linijos. Tuomet tokios transporto priemonės yra stabdomos, o vairuotojams išrašomos baudos. Pareigūnai, kurie turėtų prižiūrėti tvarką Rusijos keliuose, kartais sukuria juose dar daugiau betvarkės, kad priverstų eismo dalyvius važiuoti ant ištisinės linijos ir susikuria sau darbo, o kitaip tariant, niekam ne paslaptis, gauti papildomų lėšų šeimos atostogoms.

Situacija Nr. 1

Patys policijos patruliai ant kelio padeda kliūtį. Tai gali būti medžio šaka, malka, padanga, ar kiti sunkesni daiktai. Kliūtis yra padedama taip, kad transporto priemonės apvažiuodamos kliūtį, bent šiek tiek užvažiuotų ant ištisinės linijos. Tuomet, už kelių šimtų metrų stovintys patruliai pradeda uoliai dirbti savo darbą. Stabdomos šį reikalavimą pažeidusios TP, o vairuotojai dažniausiai priversti duoti kyšį.

Kaip išvengti tokių situacijų? Kadangi tokių, kurie sustoja ir patraukia kliūtį nuo kelio Rusijos keliuose faktiškai nėra, tuomet lengviausias ir paprasčiausias būdas, po kurio neteks bendrauti su policijos pareigūnais, tai apvažiuoti kliūtį per dešinę pusę. Jei tai neįmanoma, tuomet kliūtį būtų gerai nufotografuoti. Tam tinka ir profesionalus foto aparatas ir paprasta foto kamera esanti mobiliajame telefone. Dar geriau, jei įmanoma viską nufilmuoti. Žinoma, tai apsunkina kelionę, tačiau leidžia išvengti neplanuotų išlaidų, nes turint tokius įrodymus policijos pareigūnai negalės bausti.

Situacija Nr. 2

Keliuose, kur yra ilga atkarpa, kurioje negalima lenkti, inspektoriai laukia lėtaeigių transportų priemonių arba patys suorganizuoja, kad jis ten pastoviai važinėtų. Paprastai taip elgiamasi ilgose įkalnėse arba nuokalnėse.

Čia vienintelis sprendimas – tiesiog nelenkti tokios transporto priemonės, kol tai draudžia kelio ženklai ar ženklinimas. Gaištamas laikas, vairuotojai nervuojasi tačiau tokia ta Rusijos kasdienybė.