„Labai svarbu ne tik žiemą, bet ir vasarą važinėti techniškai tvarkingais automobiliais, padangos privalo atitikti metų laiko reikalavimus, jos turi būti tinkamos ir tvarkingos, nenudėvėtos. Tai - paprasčiausi saugumo garantai, kurių ne visi paiso, bet kurie iš tiesų turi įtakos saugumui keliuose“, - aiškino bendrovės „Lietuvos draudimas“ kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Pasak draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovo Nerijaus Giedraičio, draudimo ekspertai pastebėjo, kad pasnigus kai kurie vairuotojai tiesiog tingi tinkamai nusivalyti sniegą nuo automobilių stiklų ir tuomet manevruodami aikštelėse, dažniausiai atbuline eiga, nemato šalia stovinčių automobilių, neįvertina atstumo ir juos apgadina.

Draudikai įspėjo, kad netvarkingų transporto priemonių vairuotojai rizikuoja apskritai netekti draudimo išmokų. Įvykus avarijai ekspertai analizuoja jos priežastis ir paaiškėjus, kad nelaimė nebūtų įvykusi, jei ne vasarinės padangos ar neveikiantys stabdžiai, vairuotojui tenka atsiskaityti su nukentėjusiuoju iš savo kišenės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją