Draudikų teigimu, išsiskyrė du nelaimių, susijusių su pirmuoju sniegu, tipai: nedidelės, dažniausiai techninės avarijos miestuose ir didelės, skaudžios avarijos užmiesčio keliuose.

„Staigaus nelaimių srauto padidėjimo išvengėme, nes sniegas krito pamažu, visi vairuotojai tarsi pratinosi prie žiemiškų eismo sąlygų. Taip pat vairuotojų atsargumą, galbūt, nulėmė ir nuolatiniai raginimai būti atsargiems. Tokios tendencijos džiugina. Tačiau neišvengta itin skaudžių nelaimių užmiestyje, kai važiuojant dideliu greičiu kiekvienas automobilio slystelėjimas gali baigtis tragiškai“, - teigė Gytis Matiukas.

Vidutinė miestuose įvykusios avarijos žala, „Lietuvos draudimo“ skaičiavimu, siekia apie 1700 Lt. Tiek kainavo įvykiai, susiję su nesėkmingu manevravimu dažniausiai aikštelėse prie parduotuvių arba kiemuose, taip pat stabdymu sankryžose. Užmiestyje avarijos „kaina“ – apie 10 tūkst. Lt, dažniausi atvejai – dėl didelio greičio nuslydę nuo kelio ir apsivertę automobiliai, susidūrimai su priešpriešiais važiuojančiu automobiliu, atsitrenkimai į kelio atitvarus ar pakelės medžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją