„Vargu ar rastume eismo įvykio kaltininką, kuris prisipažintų, jog avariją sukėlė dėl to, kad vairuodamas rūkė. Kita vertus, per neoficialius pokalbius tokių pasakojimų kartais tenka išgirsti. Nenoriu riboti žmonių pasirinkimo, tačiau rūkymas prie vairo saugumo nesuteikia, todėl jei būtų mano valia, pasisakyčiau už draudimą rūkyti vairuojant. Juolab jog ir dabar vienas iš Kelių eismo taisyklių punktų reglamentuoja, kad vairuotojai turi vengti bet kokių veiksmų, nesusijusių su transporto priemonės vairavimu, taigi teoriškai – ir rūkymo“, - aiškino Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Gydytojai jau beveik pusę amžiaus tvirtina, jog rūkymas žudo, tačiau dabar jie nustatė, kad plėšti dūmą automobilyje kur kas kenksmingiau negu gatvėje ar namie. Dėl to Didžiosios Britanijos medikai neseniai net paragino uždrausti rūkyti automobiliuose, mat sveikatos apsaugos ekspertai ištyrė, kad toksinų kiekis rūkančio žmogaus automobilyje gali būti iki 23 kartų didesnis nei prirūkytame bare.

Kalbos apie draudimą rūkyti prie vairo sklando ne tik Didžiojoje Britanijoje – prieš keletą metų jis buvo svarstomas Vokietijoje, o Rusijoje šią idėją net du kartus aptarė Dūmos deputatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)