Kauno policijos Patrulių rinktinės vadas Danas Česnauskas dėl susidariusios situacijos visus eismo dalyvius ragina būti budresnius: „Problema yra ta, kad dalis eismo dalyvių vairuoja vadovaudamiesi ne kelių eismo ženklais, o savo įpročiais. Savanorių prospekte visuomet patruliuoja bent vienas ekipažas. Artimiausiomis dienomis šiai prospekto vietai mes skirsime didesnį dėmesį. Bet kokiu atveju visus eismo dalyvius raginu stebėti kelio ženklus ir būti atidesnius“.

„Vakar stebėjome šią perėją. Nei vienas naujas šviesoforas nesukėlė tiek sumaišties bei pavojingų situacijų tarp eismo dalyvių kaip šis. Tiek vairuotojai, tiek pėstieji turi pastebėti šviesoforo signalą ir priprasti prie šioje vietoje pakitusių eismo sąlygų“, - teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Anksčiau šioje pėsčiųjų perėjoje veikė mirksintis įspėjantysis geltonos spalvos signalas. Nuo šiol pėstieji turi galimybę mygtuko paspaudimu sustabdyti eismą ir saugiai pereiti per gatvę. Be to, sumontuoti šiuolaikiniai valdikliai taip pat įgalina sankryžos darbą stebėti per atstumą kompiuterio ekrane.

Šiuo metu toks pat pėsčiųjų reguliuojamas šviesoforas įrenginėjamas Veiverių gatvėje netoli Aleksoto turgaus. Dar iki Kalėdų toks šviesoforas pradės veikti ir T. Masiulio gatvėje prie Petrašiūnų pradinės humanitarinės mokyklos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją