„Lietuvos draudimas“, remdamasi pastarųjų kelerių metų statistika, įspėja vairuotojus, kad būtent spalio vidurys yra tas laikas, kai kelius apkloja pirmasis plikledis, o vasarinėmis padangomis „apauti“ automobiliai ir vairavimo slidžiame kelyje įgūdžius primiršę vairuotojai sukelia ne tik didžiules spūstis miestų gatvėse, bet ir daugybę techninių avarijų. Pernai spalio viduryje Vilniuje susidarius plikledžiui, paros avarijų skaičius staiga šoktelėjo daugiau nei dvigubai.

„Paprastai staiga pasikeitusios vairavimo ir oro sąlygos lemia staigų avarijų šuolį. Laimei, dažniausiai tai būna techninės avarijos, kurių metu žmonės nenukenčia, o apgadinami du ar daugiau automobilių. Ypač pavojingi ruožai – tiltai ir viadukai, čia vairuotojai gali paslysti net ir tada, kai kitose vietose kelio danga pakankamai saugi ir neslidi. Svarbiausia – tinkamai paruošti automobilius žiemai, nelaukti lapkričio pradžios, kai jau bus privaloma dėvėti žiemines padangas, o taip pat suvokti, kad šaltesnis sezonas jau atėjo ir vairavimo sąlygos nebebus tokios, kaip vasarą“, - komentavo „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Pirmasis sniegas netikėtai anksti šiemet jau užklupo Vokietijos Bavarijos regiono, Austrijos ir dalies Kroatijos gyventojus. Austrijoje ir Kroatijoje temperatūra per vieną parą nukrito net 30-čia laipsnių, vairuotojai kai kuriose vietovėse turėjo išlaikyti išbandymą sniegu, kilo daugybė avarijų. Ir nors sinoptikai apie artėjantį šaltį ir sniegą buvo įspėję iš anksto, žmonės iki paskutinės minutės tikėjosi, kad jos neišsipildys ir tinkamai nepasiruošė žiemiškiems orams.

Primenama, kad iki lapkričio 10 dienos, pagal Kelių eismo taisykles, automobilių su vasarinėmis padangomis vairuotojai nebaudžiami, tačiau daug svarbiau laiku paruošti automobilius žiemai, nelaukiant numatytos datos. Patariama ne tik nupirkti automobiliui naują žieminį „apavą“, bet ir įsipilti neužšąlančio langų skysčio, patikrinti tepalus, naudoti neužšąlantį aušinimo skystį, specialiu tepalu patepti spyneles, patikrinti, ar žiemišką orą „ištvers“ akumuliatorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją