Tyrėjai iš „Carnegie Mellon“ universiteto palygino 3 metų senumo „Volkswagen Jetta TDI“ su benzininėmis šio modelio versijomis; hibridinį „Toyota Prius“ su standartiniu „Toyota Camry“ sedanu; „Honda Hybrid Civic“ su įprastu „Civic“ ir dyzelinį „Mercedes-Benz E320“ su benzininiu E350.

Šiame tyrime skaičiuojant automobilių procentinę likutinę vertę nuo pradinės kainos, lyderiais pripažinti „Jetta TDI“ ir „Prius“.

Tyrimą organizavo pirmaujanti dyzelinių technologijų kompanija „Bosch“, o skaičiavimus atlikę tyrėjai rėmėsi „Manheim Auctions“ duomenimis.

Teigiama, kad „Bosch“ šiuo tyrimu norėjo įrodyti, kad dyzeliniai automobiliai yra protingiausias pasirinkimas, tačiau tyrimas atskleidė, kad hibridiniai automobiliai lygiai taip pat gerai išlaiko savo vertę naudotų automobilių rinkoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją