Kol kas gatvių priežiūros specialistai laikinai užlygina tik labai dideles duobes. Visos duobės bus tvarkomos tik tada, kai visiškai nutirps sniegas, taigi ateinančius keletą mėnesių iki šiltojo sezono vairuotojams teks išmokti manevruoti gatvėse taip, kad jų automobilis išvengtų šių pražūtingų važiuoklės sistemai kliūčių.

„Žiema dar tik įpusėjo, o asfalto dangos pažeidimų, duobių miesto gatvėse jau tiek, kad kai kur net neįmanoma važiuojant jų išvengti – jei stengiesi apvažiuoti vieną, ratai įkrenta į kitą. Sinoptikų prognozės neguodžia: šaltis ir po to sekantis atodrėkis, stora sniego ir ledo danga, nuolatinis jos tirpdymas druskomis iki pavasario mūsų gatves išmuš dar didesnėmis duobėmis. Belieka tik patarti vairuotojams važiuoti atsargiau ir stengtis išvengti šių paslėptų pavojų“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Draudimo ekspertas ragina būti socialiai atsakingais vairuotojais ir įvažiavus į duobę, ir pavyzdžiui padangą ar ratlankį pažeidus, iškviesti policiją, kuri informuos atitinkamas tarnybas dėl atsivėrusių duobių.

„Lietuvos draudimo“ statistika rodo, kad tokių įvykių, kai automobiliai nukenčia dėl duobių asfalte daugėja. 2010 metais 434 klientams bendrovė vien šiems nuostoliams padengti išmokėjo 825 tūkstančius litų vidutinė vieno kliento patirta žala – 1900 litų. Palyginti su 2009 metais, dėl duobių gatvėse sugadintų automobilių skaičius išaugo 16 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją