Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas teigia, kad nors vasarines padangas į žiemines pagal Kelių eismo taisykles būtina pasikeisti iki lapkričio 10 d., laukti numatytos datos verta ne visuomet.

„Jau dabar temperatūra būna žemesnė nei 7 laipsniai Celsijaus, jau praėjusią savaitę sulaukėme sniego ir plikledžio. Tyrimais įrodyta, kad, esant žemesnei nei 7 laipsnių Celsijaus temperatūrai, vasarinių padangų gumos mišinys sukietėja ir nebeužtikrina pakankamo sukibimo su kelio danga. Tuomet tampa sunkiau pajudėti iš vietos, stabiliai įveikti posūkius, o stabdymo kelias pailgėja mažiausiai dvigubai“, – teigė A. Pilčicas.

Savo saugumu susirūpinti turėtų ne tik tie, kurie vis dar važinėja vasarinėmis padangomis. Ar padangų protektoriaus gylis atitinka keliamus reikalavimus turėtų patikrinti universaliomis padangomis ne pirmą sezoną važinėjantys vairuotojai.

„Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad vasarinių padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 1,6 mm, tuo tarpu žieminių – 3 mm. Vairuotojai patys gali patikrinti, ar protektorius nėra pernelyg nudilęs – gamintojai keliose padangos vietose protektoriaus grioveliuose įtaiso protektoriaus nusidėvėjimo indikatorius – juosteles. Jeigu protektoriaus briauna susilygina su juostele, vadinasi padangą laikas keisti“, – pasakojo A. Pilčicas.

Draudimo ekspertas atkreipia dėmesį, kad pažeidus Kelių eismo taisykles rizikuojama ne tik savo saugumu – patyrus eismo įvykį galima netekti draudimo išmokos.

„Jeigu eismo priežiūros tarnybos pareigūnai ir draudikai nustato, kad avarijos priežastimi tapo netinkamos padangos, transporto priemonė laikoma techniškai netvarkinga. Tuomet draudimo bendrovė gali atsisakyti mokėti draudimo išmoką“, – teigė A. Pilčicas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją