Organizacijos ataskaitoje rašoma, kad iš minėtų keturių modelių suaugusiųjų saugumo lygis geriausiai įvertintas „Suzuki Swift“ (94 proc.), „Honda CR-Z“ atsiliko tik 1 proc., o „Hyundai ix35“ ir „Citroen C4“ gavo po 90 proc.

„Citroen C4“ šįkart pasirodė prasčiausiai vertinant pėsčiųjų apsaugą (43 proc.), tačiau automobilyje sumontuota saugos įranga įvertinta net 97 proc., t.y. daugiausiai iš naujausių šio testo dalyvių. Pėsčiųjų apsaugos kategorijoje geriausiai įvertinta „Honda CR-Z“ (71 proc.).

„Hyundai ix35“ buvo nepralenkiamas vertinant automobilyje keliaujančių vaikų saugumą. Remiantis „Euro NCAP“ bandymų rezultatais, šiame visureigyje vaikų saugumo lygis – 88 proc.

„Euro NCAP“ taip pat paskelbė, kad 2011 m. pradžioje bus paskelbti pirmųjų elektromobilių saugumo įvertinimai.

Ankstesniuose „Euro NCAP“ testuose, kurių rezultatai buvo skelbti vasaros pradžioje, BMW 5 serija ir „Alfa Romeo Giulietta“ gavo aukščiausią – 5 žvaigždučių – įvertinimą, o „Mazda CX-7“ saugumas įvertintas 4 žvaigždutėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją