Jei man reikėtų vienu žodžiu apibūdinti bandytą naująjį „BMW R 1250 GS Adventure“, tai būtų komfortas. Nes visur ir visada motociklas pasirinkus bet kokį važiavimo režimą, išlieka komfortiškas – tiek ir dėl elektronika reguliuojamos pakabos, tiek ir, žinoma, dėl savo ypatingos priekinio rato „Telelever“ sistemos – visa tai pamatysite vaizdo medžiagoje.

O antrasis šį BMW apibūdinantis žodis būtų stabilumas. Stabilumas važiuojant greitai, lėtai, bet kaip – nors kelioninio „Adventure“ versijos motociklo su milžiniškos 30 l talpos baku svoris yra 268 kilogramai (su degalais), jis stabilus ne tik greitkeliuose, bet ir opozicinio „Boxer“ variklio užtikrinamas žemas svorio centras leidžia stabiliai manevruoti net ir judant vėžlio greičiu.

BMW R 1250 GS Adventure motociklas

Žinoma, dėl to paties svorio nuvažiavus nuo asfalto labiau užtikrintai jaučiuosi su lengvesniu motociklu (pavyzdžiui, su neseniai bandytu „Honda Africa Twin“), bet greičiausiai tai – tik įpratimo reikalas. O tas stabilumas suteikia pasitikėjimą bet kokioje situacijoje, tuo labiau, kad didelio darbinio 1254 cm3 tūrio variklis nors ir nepasižymi svaiginančia galia (136 AG), bet net 143 Nm siekiantis sukimo momentas leidžia patogiai naudotis galia plačiame sūkiu diapazone.

O sumani variklio velenėlių technologija optimaliai dozuoja galią pagal poreikį, tuo pačiu užtikrindama ir saikingas degalų sąnaudas – testo metu jos neviršijo 6 l/100 km, važiuojant taupiau jos greičiausiai būtų buvusios arčiau 5 litrų.

BMW R 1250 GS Adventure motociklas

Ir trečiuoju svarbiausias savybes apibūdinančiu žodžiu būtų „pagalbinės technologijos“ – per beveik pusšimti modelio evoliucijos metų į GS buvo diegtos naujausios technologijos ir bandytoje naujausioje versijoje be standartinių sistemų bazinėse komplektacijose atsirado tiek trijų skirtingų važiavimo režimų parinktys (ir dar atskiras „Eco“ režimas), tiek „ABS Pro“ sistema, saugiai veikianti ir pasvirus posūkyje, ir keičianti charakteristikas priklausomai nuo važiavimo režimo, tiek ir DTC traukos kontrolė ir daug kitų standartinės ir pasirenkamos įrangos papildymų.

Žinoma, būtina paminėti ir patikimumą, kurį užtikrina tiek laiko patikrintas opozicinis motoras, tiek ir priežiūros nereikalaujantis ratą sukantis kardanas – nėra abejonių, kad šios savybės taip pat lėmė kodėl tai šiandien yra populiariausias kelioninis motociklas pasaulyje.

Na, o kad kelionėje galėtumėte palaikyti ryšį su pasauliu ir kartu važiuojančiais draugais, „MotoBaySport“ parduotuvėje rinkausi pokalbių įrangą.

Daugiau apie ją, kaip ir apie naują „BMW R 1250 GS Adventure“ motociklą sužinosite vaizdo medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją