Japonijos startuolis „AERWINS Technologies“ sukūrė sklandantį motociklą „XTURISMO“ – transporto priemonę, galinčią laikytis ore 40 minučių ir pasiekti iki 62 mylių (99 km) per valandą greitį.

„Jaučiuosi taip, tarsi man būtų 15 metų ir aš ką tik išėjau iš „Žvaigždžių karų“ ir apsižergiau jų motociklą. Turiu galvoje, kad tai nuostabu!“ – kalbėjo vienas iš Detroito automobilių parodos vadovų Thadas Szottas.

Sklandantis motociklas jau parduodamas Japonijoje. „Komatsu“ teigė, kad 2023 metais Jungtinėse Valstijose planuojama pradėti prekybą mažesne sklandančio motociklo „XTURISMO“ versija. Numatoma amerikietiškos versijos kaina – 777 tūkst. JAV dolerių.

„Komatsu“ pažymėjo, kad bendrovė iki 2025 metų mažesnio, elektrinio modelio kainą tikisi sumažinti iki 50 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)