„Tai nėra dar vienas seminaras ir nėra dar vienas bukletas. Šimtai dalyvių važiuoja (ir varžosi) maršrutais, parengtais pagal visai Lietuvai aktualias temas, lanko objektus ir susitinka su žmonėmis. Prie maršrutų sukūrimo dirbame su istorijos, kultūros, paveldo specialistais ir tų temų žinovais. Kiekvienas objektas - atskira mini istorija. Maršrutas yra unikalus specialiai renginiui surastomis istorijomis. Ir visa tai bus prieinama tik renginio dieną", – pasakoja organizatoriai.

Vienintelis dalykas, dėl ko reikia keliauti

Kultūrinis renginys „Mototourism Sprint" yra vienintelis renginys Lietuvoje, kuris vienu metu aktualizuoja beveik visas svarbiausias Lietuvai atmintinų metų temas.

Jau birželio 4 d. startuosiančio renginio maršrutas ves Romo Kalantos, Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos, Lietuvos valstybės konstitucijos, Lietuvos karaimų bei Pranciškaus Skorinos, kuris prieš 500 metų Vilniuje įkūrė pirmąją Rytų Europoje spaustuvę ir išspausdino pirmąją knygą Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, keliais.

„Susipažinsime su skirtingomis pasipriešinimo istorijomis, išgirsime apie žmones, aukojusius likimus bei gyvybes dėl Lietuvos laisvės. Kalbame apie 2022 metus, paskelbtus Romos Kalantos metais bei Katalikų kronikų metais. Beje, kalbant apie „Katalikų kronikas", skirtingai, nei gali atrodyti iš pavadinimo, tai istorija apie kunigų inicijuotą pogrindinį pasipriešinimą, kupina veiksmo, tinkančio žvalgybiniam romanui, dramai ar trileriui", – sako viena organizatorių Birutė Vaitkutė.

Turinys ir gyvas pažinimas, pasak organizatorių, yra galbūt vienintelis dalykas, dėl ko reikia keliauti.

Organizatoriai jau ne vienus metus gauna užklausimus, ar galima būtų sudalyvauti ne motociklu, o automobiliu. Todėl šiemet bus pabandymui sudaryta atskira auto klasė.

Kiekvienas ralio maršruto objektas specialiai atrinktas ir sukurtas tik šiam renginiui. Prie atrankos ir rekomendacijų prisidėjo ilgamečiai ralio partneriai Kultūros paveldo departamentas, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Krašto apsaugos ministerija. Taip pat organizatoriai konsultavosi su Karaimų bendruomene, istorikais ir kitais partneriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją