Antrojoje projekto „Diena Italijoje motociklu“ dalyje į Italiją vienai dienai atvykęs E. Pudžiuvelis išbandė CFMOTO 700 CL-X Heritage motociklą ir ieškojo geriausių kadrų šalia Viduržemio jūros įsikūrusiame Santa Margerita Ligurės miestelyje ir jo apylinkėse, Ligūrijos regione. Tačiau prieš atrasdamas kvapą gniaužiančias vietas, motociklininkas papasakojo, kad jau penkiolika metų gyvena Ispanijoje ir šią šalį vadina namais. Paklaustas, ką veikia tada, kai nekeliauja motociklu ir nefotografuoja, jis atskleidė, kad yra veterinaras, dirba kiaulių veislyne: „Visą gyvenimą dirbau ūkyje, tiek Lietuvoje, tiek ir Ispanijoje, todėl man toks darbas mielas“.

Šalia mėgiamo darbo pašnekovo gyvenime atsirado fotografija, o paskui – motociklai. „Motociklas man yra priemonė kažkur nuvažiuoti. Be to, važiuodamas motociklu esu gamtoje, galiu jausti kvapus, šaltį ar šilumą. Bet fotografavimas – arčiau širdies. Kartais žmonės manęs klausia, kaip įmanoma abu suderinti. Jiems atsakau, kad viskas įmanoma, bet daug vargo“, – šypsosi motociklininkas.

Italijoje E. Pudžiuvelis lankėsi ne pirmą kartą, o nuotraukų su Alpių vaizdais galima pamatyti jo socialinių tinklų paskyrose. Visgi motociklininką šalis sužavėjo ir šį kartą, todėl ne kartą stojo tam, kad nufotografuotų įspūdingas vietas: „Italija yra tarsi pasaka. Prasivažiavome jūros pakrante, kalniukais, per gražius miestelius. Žinoma, daug nuvažiuoti nepavyko – jei nori „pagauti“ gerą kadrą, reikia stoti, pasiruošti, o tai atima daug laiko“.

Blogas oras nesugadina geros nuotraukos

Šiais laikais kiekvienas, turintis išmanųjį telefoną gali fotografuoti, tačiau žvilgsnį prikaustančiam kadrui tiek neužtenka. E. Pudžiuvelis su „Diena Italijoje motociklu“ žiūrovais pasidalino paprastais, tačiau labai naudingais patarimais, kaip fotografuoti, kad nuotrauka išsiskirtų iš tūkstančių kitų. Visų pirma, anot jo, svarbi vieta ir motociklo pozicija: „Fotografuoti motociklą lengviau nei automobilį, nes jį galima daug kur pasistatyti, kad ir užsivaryti ant šaligatvio. Jei turite du motociklus, statykite juos nevienodai – vieną į fotoaparatą atsukite priekiu, kitą – galu. Taip motociklai matysis iš visų pusių. Būtinai įjunkite žibintus – tai suteiks nuotraukai gylio“.

E. Pudžiuvelis pastebi, kad paprastai žmonės mano, jog apsiniaukęs oras jiems sutrukdys padaryti gerų nuotraukų. „Tai netiesa – gera nuotrauka gaunasi tada, kai nėra saulės. Juk „auksinė valanda“ fotografuojant yra valanda prieš nusileidžiant saulei. Jei norite gerų kadrų, fotografuokite apniukusią dieną – blogas oras nesugadina geros nuotraukos. Na o jei šviečia saulė, su šiuolaikine technika neišsigąskite nuotraukų daryti ir prieš ją“, – drąsina motociklininkas.

Diena Italijoje patogiu motociklu

Į Italiją kviečiantis keliautojas ir projekto idėjos autorius K. Mieliauskas kartu su E. Pudžiuveliu išbandė CFMOTO 700 CL-X Heritage motociklus. Anot E. Pudžiuvelio, tai geras motociklas ir važiavimui, ir fotografavimui. „Nors nuvažiavome nelabai daug, apie 150 km, mano atsiliepimai tik geri – geras kainos ir kokybės santykis. Motociklui užtenka galios, gerai „gula“ posūkiuose ir yra gan stabilus. Labai patogi sėdynė ir sėdėsena, o pasitaikius duobių galima net atsistoti. Be to, nustebino jo skleidžiamas garsas“, – po kelionės įspūdžiais pasidalino E. Pudžiuvelis.

K. Mieliauskas primena, kad norintys pakeliauti kitaip nei įprasta, gali pasinaudoti CFMOTO Lietuva teikiama motociklų nuomos paslauga – asmeniniai motociklai gali būti nugabenti į bet kurią Europos vietą arba galima paprasčiausiai išsinuomoti ten esančius motociklus.

Italijos Ligūrijos regionas garsėja įspūdingomis pakrantėmis, mažais jaukiais miesteliai ir puikia virtuve, tad per čia praleistą dieną keliautojai K. Mieliauskas ir E. Pudžiuvelis išvydo daugybę nepamirštamų vaizdų, praktiškai išbandė fotografavimo patarimus ir motociklus. Daugiau įspūdžių iš šios kelionės išvysite video reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją