„Norėjome, net ne tik suburti klasikinių motociklų savininkus į vieną vietą, bet ir prisidėti prie pasaulį gerinančių iniciatyvų. Šis pasaulinis renginys vyksta penkiolikoje šalių ir skirtingi klubai renkasi skirtingas iniciatyvas – ar tai šiukšlių rinkimas, ar plastiko mažinimas, ar vietinės bendruomenės rėmimas. Mes siekiame atkreipti bendruomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančius vaikus”, – pasakojo vienas organizatorių ir „Royal Enfield” Lietuvoje atstovas Kevin Gracholski.

Šventės metu buvo surinkta daugiau nei tūkstančio eurų parama, kuri bus skirta onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Anot vyro, renginiui buvo išnuomoti visi motociklai, už kurių nuomą surinktos lėšos taip pat keliavo paramos fondui.

Susitikimo ambasadorius ir daugkartinis Dakaro ralio dalyvis, Arūnas Gelažninkas, pasakojo, kad nors dar jaukinasi laisvalaikio keliones motociklais, šią vasarą jau išbandė tokią kelionę po Lietuvą su žmona.

„Aš pats esu dar gana „žalias”, jei kalbėtume apie laisvalaikio keliones motociklais. Bet šią vasarą su žmona šiek tiek pakeliavome motociklais po Lietuvą. Labai patiko, visai kitas režimas - gali dairytis aplinkui, kada nori sustoti. Puikiai tinka kai reikia galvą pravėdint. Vienam būtų neįdomu, bet žmona išsilaikiusi motociklo teises, tad keliavome dviese, atskirais motociklais”, – pasakojo A. Gelažninkas.

Motociklininkas teigia, kad tokių renginių reikia ne tik dėl surenkamų lėšų bei gerų darbų, bet ir dėl galimybės susipažinti su bendraminčiais, užmegzti naujas pažintis, išbandyti naujus motociklus.

Anot K.Gracholski, šiuo renginiu taip pat siekiama keisti ir nusistovėjusį motociklininkų įvaizdį.

„Norime edukuoti bei prisidėti prie motociklininkų įvaizdžio keitimo Lietuvoje. Siekiame, kad žmonės suprastų, jog ne visi motociklininkai yra nutrūktgalviai, lekiantys dideliais greičiais, keldami pavojų sau ir aplinkiniams. Bet tai yra sąmoninga bendruomenė, norinti prisidėti prie geresnės aplinkos kūrimo. Iš dalyvių skaičiaus matosi, kad jis buvo reikalingas – pastaruosius metus atrodo pripratome būti atskirai. Todėl norėjome suburti bendruomenę, kad žmonės galėtų kartu įdomiai bei saugiai praleisti laiką”, - kalbėjo organizatorius K. Gracholski.

Sekmadienį motociklininkų kolona nuo Vilniaus centro vyko iki Padalių – Čiobiškio kelto. 50 kilometrų viršijantis maršrutas buvo pasirinktas dėl unikalios minėto kelto konstrukcijos.

„Pasirinkome kelionę link Padalių kelto dėl jo istorijos ir pačios konstrukcijos. Tik tvirtas plieninis lynas prilaiko keltą, o galinga Neries upės srovė nuneša jį į kitą krantą. Neabejotinai unikalus šalies technikos paminklas. Kadangi vairuojame klasikinius motociklus norėjome susieti šį važiavimą su unikalia ir klasikine technika. Ne vienas kolega šią vietą aplankė pirmą kartą”, – kalbėjo motociklų entuziastas.

Renginio metu dalyviams taip pat buvo pristatytas naujas motociklo „Meteor 350” modelis. Jis anot atstovų, yra ekonomiškesnis, turi Euro 5 standartus atitinkantį variklį. Šiais metais britų motociklų gamintojas „Royal Enfield” mini 120 metų sukaktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją