Ralyje dalyvaujantis Arūnas Gelažninkas į finišą preliminariai atvažiavo trečias. Jį aplenkė žaibo greičiu lėkęs ir pirmas atvažiavęs austras Tobias Ebsteris bei slovakas Štefan Svitko. Pastarasis, beje, yra ir lyderis bendroje įskaitoje. A. Gelažninkas bendroje įskaitoje atsilieka tik slovakui.

„Važiavau tikrai neblogai. Vienam taške arba dėl netiksliai pažymėtos navigacijos, arba dėl painumo praradau keturias ar penkias minutes. Vis važinėjau, grįždavau ir niekaip nesugebėjau surasti reikalingų trijų šimtų metrų trasos, bet galiausiai atradau kelią“, – sakė Arūnas.

Šiandien motociklininkus lepino sausas Graikijos oras, tad buvo galima pasimėgauti.

„Pirma dalis ruožo buvo tikrai įdomi, antra dalis monotoniška: tik kalnai, aukštyn, žemyn ir posūkiai. Vienoje vietoje užpuolė šunys, kurie ganė avis. Šiaip, viskas gerai, nekritau, nebuvo rimtesnių nuotykių. Šiandien sausa ir neslidu, trasa nebloga. Ruošiamės rytojui, laukia paskutinė diena“, – pasakojo sportininkas.

Beje, motociklininkai pajuto ką reiškia graikų vairavimo stilius.

„Buvo nemažai vietų kur reikėjo važiuoti asfaltu su greičio ribojimais, tai vienoj vietoj vos su automobiliu nesusidūriau. Jie kartais nevengia važiuoti prieš eismą, todėl taip nutiko, bet išsisukau“, – prisiminė A. Gelažninkas.

Po ilgos ir varginančios dienos organizatoriai dalyvius finiše pasitiko su vaišėmis. Sportininkai džiaugiasi, kad didžioji ralio dalis jau įveikta, bet šioje disciplinoje galima atsipalaiduoti tik kirtus finišą, o rezultatai gali kisti drastiškai. Septintąją, paskutinę Graikijos ralio dieną, lauks 138 km, iš jų 124 km greičio ruožų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją