„Daugelis iš mūsų keliauja ir atranda daug įdomių dalykų svečiose šalyse. Tuo tarpu čia – Lietuvoje, mes turime tikrai daug ir mažai kam atrasų „lobių“. Kartu su kone visomis savivaldybėmis ir Ryterna modul Mototourism rally 2021 Lietuva raliu mes galime atverti duris į tokius objektus į kuriuos taip parpastai nepapultume. Mažą to, lankytinuose objektuose mes ne tik pamatome, bet ir neretai išgirstame istorijas iš tų žmonių kurie jas kūrė. Dėka mūsų visų – nuolatinio dalyvių užsidegimo ir įsitraukimo, bei organizatorių atsidavimo renginiui mes galime sukurti tokį unikalų ir šiltą renginį!“, – sakė ralio pagrindinio rėmėjo atstovas Andrius Orlobas.

Andrius Orlovas

Oficialiai dalyvius išlydi daugiau kaip 25 savivaldybės

Tai jau 11 metai, kaip kultūrinio ralio dalyviai keliaus specialiu maršrutu bei pažins Lietuvos istoriją. O kartu keliaudami atstovaus savo miestui. Daugiau kaip 25 savivaldybės jungiasi prie iniciatyvos bei jų merai oficialiai deleguoja motociklinikus šiai garbingai misijai, rašoma pranešime spaudai.

Išlydimoms Kauno motociklininkų komandoms palinkėjimą siuntė meras Visvaldas Matijošaitis.

„Tegul unikali odisėja per Lietuvą dovanoja geriausias patirtis ir nepakartojamas emocijas, kurios drauge su gyvais įspūdžiais ilgam išliktų atmintyje. Būkite išmintingi, kantrūs, stiprūs, įveikdami šimtus kilometrų. Tuomet komandinė dvasia ir vieningas sutarimas taps Jūsų sėkmės garantu.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis

Esate tikri ambasadoriai, nešantys žinią apie augantį Kauną per visą šalį. Dosniai dalinkitės ja su kelyje sutiktais žmonėmis, svetingai kviesdami juos aplankyti mūsų kaunastišką miestą – 2022 metų Europos kultūros sostinę! Saugios kelionės, rezultatyvaus finišo!“, – linkėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Komandas išlydi Vilniaus miestas, Kauno, Klaipėdos rajonų, Elektrėnų, Rokiškio, Marijampolės, Kaišiadorių, Ukmergės, Šiaulių, Joniškio, Mažeikių, Palangos, Alytaus, Raseinių, Varėnos ir kt.

Linkėdamas sėkmingos kelionės Kauno rajono meras motociklininkų komandai įteikė atstovavimo Kauno rajonui raštą.

Kauno rajono komanda

„Džiaugiuosi jūsų iniciatyva istoriškai pažinti savo šalį, bet dar maloniau, kad tai darysite pasipuošę Kauno rajono vėliava ir skleisite žinią apie mūsų kraštą visoje Lietuvoje, – teigė meras Valerijus Makūnas.

Išskirtinis maršrutas baigsis Kauno Rotušėje

Šiemet intelektualus Ryterna modul Mototourism rally 2021 Lietuva finišas apjuos Rotušės aikštę. Kaunas dovanoja finišą miesto širdyje senamiestyje. Laimėtojams bus įteikta Kauno miesto mero taurė.

„Tai yra seniausia ir pagrindinė miesto aikštė visais laikais. Negali ir būti prasmingesnės ir jaukesnės vietos po visos dienos įspūdžių prisėsti ir mėgautis vakaru. dalintis įspūdžiais su draugais ar šeima“, – pastebi organizatoriai.

Kaunas išlydi!

Kiekvienas ralio maršruto objektas specialiai atrinktas tik šiam renginiui. Prie atrankos ir rekomendacijų prisidėjo ilgamečiai ralio partneriai – Kultūros paveldo departamentas, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Taip pat organizatoriai konsultavosi su Lietuvos valstybės istorijos archyvu, Lietuvos centriniu valstybės archyvu, Kauno regioniniu valstybės archyvu, istorikais Vykintu Vaitkevičiumi, Diana Varnaite ir kitais.

Renginys per vieną dieną apjungs ypatingai svarbias Lietuvai temas. Specialiai karvedžio Jono Karolio Chodkevičiaus, poeto Vytauto Mačernio, kunigo ir botaniko Jurgio Pabrėžos, skulptoriaus Juozo Zikaro, archeologės Marijos Gimbutienės, Totorių, Archyvų metams parengtas ralio unikalus maršrutas veiks tik ralio dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)