„Superbike” klasėje startui išsirikiavo devyni sportininkai, o tarp jų – ir 2020 m. Lietuvos plento žiedo čempionas bei Nemuno žiedo rekordininkas Šarūnas Pladas. Pernai jau pirmajame etape jis pateikė staigmeną pagerindamas paties pasiektą ir dešimtį metų išsilaikiusį trasos rekordą - 1:09.743 min. Po starto Šarūnas Pladas šovė į priekį ir išlaikė lyderio poziciją visus keturiolika ratų, didindamas atstumą po sekundę kiekviename rate. Antroje vietoje likusį varžovą Tomą Janušką jis aplenkė net keturiolika sekundžių.Trečioje vietoje finišavo Kęstutis Stankūnas, nuo lyderio atsilikęs 40 sekundžių.

Į „B1200“ klasės startą išsirikiavo 19 sportininkų. Jiems reikėjo 10 ratų. Iš pirmosios vietos startavo kvalifikacijoje geriausią laiką parodęs Mindaugas Malūkas. Deja, startas susiklostė nesėkmingai ir jis krito net į šeštą poziciją. Pasinaudojęs varžovų klaidomis, į pirmąją vietą išsiveržė iš ketvirtosios pozicijos startavęs Vaidas Nomeika. Deja, pirmą poziciją pavyko išlaikyti tik septynis ratus. Išlaukęs patogaus lenkimui momento, į priekį išsiveržė svečias iš Lenkijos Pawel Turyk. Paskutinius du ratus įnirtingai ginęs lyderio poziciją, finišo liniją kirto turėdamas pusės sekundės persvarą prieš antroje vietoje finišavusį Vaidą Nomeiką. Mindaugas Malūkas sugebėjo atsikovoti keletą prarastų pozicijų ir finišavo trečias.

„Superstock600” klasėje latvio Juris Apins avarija sustabdė varžybas geram pusvalandžiui. Paskutiniame, dvyliktame rate išeidamas iš „Stadiono“ posūkio nesuvaldė savo motociklo ir krito. Motociklas trenkėsi į padangas, perlėkė per jas ir nukrito į griovį už atitvarų. Sportininkas nenukentėjo, o trasos personalas turėjo išlieti ne vieną prakaito lašą kol ištraukė motociklą iš krūmų po varžybų. Įskaitinį važiavimą laimėjo geriausią laiką kvalifikacijoje fiksavęs Paulius Lubas. Antroje vietoje su dviejų sekundžių deficitu finišavo Jonas Stankūnas, trečioje – latvis Gints Apinis.

Dienos desertas - jungtinis „C600” ir „C1200” klasių startas, kuriame net 25 motociklai. Šiame važiavime lyderių trejetuose nebuvo didesnių intrigų. Kvalifikacinių važiavimų lyderiai ir finišavo pirmieji. „C600” klasėje Lietuvos plento žiedo čempionate, įveikęs aštuonis įskaitinius ratus, pirmą vietą iškovojo Gintaras Dereškevičius, o „C1200” klasėje nepavejamas buvo Oskaras Tarasevičius.

Kitas „Liqui Moly“ Lietuvos plento žiedo bei ir Baltijos šalių čempionato etapai vyks liepos 25 dieną Estijoje, „Audru Ring” trasoje.

Žemiau pateikiame rezultatus klasėse:

„Superbike“ klasė:
1. Šarūnas Pladas,
2. Tomas Januška,
3. Kęstutis Stankūnas.

„B1200” klasė:
1. Pawel Turyk, Lenkija,
2. Vaidas Nomeika,
3. Mindaugas Malūkas.

„Superstock600” klasė
1. Paulius Lubas,
2. Jonas Stankūnas,
3. Gints Apinis, Latvija.

„C600” klasė:
1. Gintaras Dereškevičius,
2. Tomas Antanavičius,
3. Sigitas Gaižauskas.

„C1200” klasė:
1. Oskaras Tarasevičius,
2. Šarūnas Augys,
3. Žilvinas Maselskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)