K. Mieliauskas sako, kad visada yra gera pažinti savo gimtą kraštą, o kelionės čia turi savito žavesio. Apkeliavęs pasaulį ir motociklu pasiekęs atšiauriausias planetos vietas, keliautojas neslepia džiaugsmo prieš ateinantį nuotykį, mat neretai išsiruošti keliauti Lietuvoje tampa prabanga, o dalyvaujant ralyje tai galima daryti dar ir su būriu bendraminčių.

Ruošdamasis raliui Karolis aplankė visai netoli Vilniaus esantį Keturiasdešimt Totorių kaimą. Tai viena seniausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės totorių gyvenviečių, iki šiol turinčių savo bendruomenę ir kaimo viduryje stovinčią mečetę. Iš čia, stebėdamas taškus, kuriuos reikės aplankyti ralio metu, K. Mieliauskas pasuko link Senųjų Trakų vienuolyno.

„Šis ralis visų pirma tai intelektualus užsiėmimas, kurio metu kiekvienas gali stipriai papildyti savo žinių bagažą. Taip pat čia ir navigacinis bei vairuotojo iššūkis. Stovėdamas prie Keturiasdešimt Totorių kaime esančios mečetės žemėlapyje mačiau, kad bene patogiausia dabar būtų važiuoti link Senųjų Trakų, bet nenumačiau, kad manęs laukia žvyrkelis“, – apie ralį ir jo subtilybes pasakojo keliautojas.

Vyras džiaugėsi, kad jo vairuojamas „flattracker“ tipo „Indian FTR 1200“ puikiai važiuoja tiek asfaltu, tiek žvyrkeliu, bet budrumo prarasti niekada nevalia. Keliautojas taip pat primena, kad „Mototurism Sprint“ ralio formatas nereikalauja važiuoti kuo greičiau – daugiau dėmesio reikėtų skirti maršruto planavimui ir tiesiog pasiduoti pažinimo džiaugsmui.

Tyrinėdamas totorių istoriją Lietuvoje ir ralio organizatorių socialiniame tinkle vis paminimas užuominas Karolis nustebo atradęs tai, kad Holivude turi bendravardį. Žinomo aktoriaus Charles Bronson, suvaidinusio begalėje filmų ir turinčio savo žvaigždę Holiuvdo žvaigždžių alėjoje, tikrasis vardas buvo Karolis Bučinskis. Pagal kilmę K. Bučinskis buvo totorius – jo tėvas kilęs iš Druskininkų.

„Iš šio ralio galima gauti gerokai daugiau nei tik pasivažinėjimą po apylinkes. Dažnai per skubėjimą nerandame laiko pasidomėti savo ir savo tautiečių istorija bei kilme, o dabar turime gerą progą“, – kalbėjo K. Mieliauskas

Tiesa, didelę patirtį važiuojant motociklu sukaupęs keliautojas nuoširdžiai rekomenduoja iš anksto pasirūpinti motociklo kasko „IF“ draudimu: „nors daugelis mūsų turime tikrai nemažą patirtį sukant kilometrus motociklu, o ir šiame ralyje pergalę lemia toli gražu ne važiavimo greitis, savo saugumu reikėtų rūpintis ypatingai. Kai maršrutas neapsiriboja tik magistralėmis, įbrėžimai ar kiti motociklo pažeidimai, o gal net gedimai kelyje, gali būti įprastas kelionės palydovas. Tikrai rekomenduoju išvengti nereikalingo galvos skausmo ir netikėtoms situacijoms apsidrausti iš anksto“.

Turėjęs progą artimiau susipažinti su objektais, kurie laukia ralio dalyvių, Karolis Mieliauskas norėjo išlaikyti intrigą ir neatskleidė visko. Pasak keliautojo šeštadienį dalyvių laukia intensyvi diena, po kurios kiekvienas turės įdomių ir dar negirdėtų istorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)